CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendisini görevden aldırmak için uğraştığı iddiasıyla siyasetin gündemine düşen İyi Parti İl Başkanı Süleyman Demirci, röportajda “İyi Parti ilçe başkanları ile görüşmek istemeyen bir Özlem Çerçioğlu var” diye de eklemişti.

“İyi Parti’yi Özlem Hanım dizayn etmeye çalışıyor, bu durumda savaş başlatabiliriz” yorumuyla da dikkat çeken İyi Parti İl Başkanı Süleyman Demirci’yi Genel Merkez Ankara’ya çağırdı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun’la bir müddet görüşen Süleyman Demirci’den sonra Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’in de Ankara’ya gelmesi istendi.

RÖPORTAJDA İSYAN EDEN DEMİRCİ, DÖNÜNCE ÇARK ETTİ

Aydınpost’ta yayınlanan röportajında Özlem Çerçioğlu ve yakın çalışma ekibine isyan eden ve İyi Parti tabanının bundan rahatsız olduğunu her fırsatta vurgulayan İyi parti İl Başkanı Süleyman Demirci, Ankara’dan döner dönmez yazılı bir açıklama yayınladı.

Ahmet Gözen’in röportajı sonrasında Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin’le yaptığı telefon görüşmesinde “Ben bunları söyleyemeyeceksem o zaman niye il başkanlığı yapıyorum, kimse kusura bakmasın benim tavrım net, ister görevden alsınlar ister devam et desinler, yetti artık” diyen Süleyman Demirci’nin Ankara dönüşü yaptığı yazılı açıklama şöyle oldu:

“Son süreçte kamuoyunu meşgul eden MİLLET İTTİFAKI ve kazanılan BELEDİYELERİMİZ ile ilgili olarak yazılan, söylenen bir olay dâhilinde, farklı boyutlara çekilmek istenen bir durum yaşanmaktadır. Her şeyden önce bilinmelidir ki; millet ittifakı sadece Aydın ilimizde değil tüm ülke genelinde özellikle de yerel seçimlerde bir ve beraber olarak başarı sağlamış, başta Ankara, İstanbul olmak üzere birçok şehirde belediyeleri kazanmıştır. Bunun bir örneği de yaşadığımız şehir , gözbebeğimiz  AYDIN’ dır. Birlikte yol yürüyüp, birlikte kazanılan belediyeler, MİLLET İTTİFAKI bünyesinde ister İYİ PARTİ ister CUMHURİYET HALK PARTİSİ olsun AYDIN’ da yaşayan her bir vatandaşımızın hizmet alacağı ve bu hizmetten asla mahrum kalmayacağı anlayış ile hareket etmektedir.

Bu bağlamda düşünüldüğünde İttifak belediyelerini kazanmak için akıttığımız ortak alın teri ve mücadeleler, kazandıktan sonra hangi partiye mensup olursa olsun, her bir vatandaşımıza hizmet götürmedeki SORUMLULUĞUMUZUN da ORTAK olduğu anlamını taşımaktadır.

İYİ PARTİ; seçilmiş İl ve İlçe Başkan ve yönetimleri, seçilmiş Milletvekili, seçilmiş belediye başkan ve Meclis üyeleri ile ülkemizin en ağır koşullarının yaşandığı bu dönemde, ekonominin dar boğaza girdiği, Pandeminin yönetilemediği, insanımızım ötekileştirildiği, adalet ve liyakatin kaybolduğu, bunun da iktidar eli ile yapıldığı, Cumhur iktidarının (AKP, MHP, BBP, VATAN) kendinden olmayana zillet dediği, aklın ve izanın ötelendiği, ülkenin altına dinamit konduğu süreçte bir ve beraber olarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir, edecektir.

İl Başkanımız ve yöneticilerimizin başta Büyükşehir Belediyesi ile alakalı yapmış oldukları açıklamalar kesinlikle birlikte yol yürümenin sorumluluğun da ortak olduğu ve halka hizmetin ulaşılabilirliği ön planda tutularak yapılma arzusu taşımasına rağmen, bazı cümleler anlam dışına çekilmiş, bazı cümleler de gazeteci arkadaşların yüklediği anlam ile vücut bulmuştur. Üzerinde durulması gereken husus Millet İttifakının ülkemizde birlik ve beraberliğin, ilimizde de aynı kararlılık ve azimle devam ettiğidir. İyi Parti olarak tarafımızca yapılan Belediye Başkanlarımız ve Meclis Üyelerimizin açıklamaları da İl Başkanlığımızca Demokrasi açısından bir değer olarak görülmektedir.

Bu bağlamda öncelikli olarak İl Başkanlığımızca İlçe Başkan ve Meclis üyelerimizle bir araya gelerek konuyu tüm detayları ile ele aldıktan sonra Millet İttifakımızım paydaşı Cumhuriyet Halk Partisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya gelerek sevdamız Aydınımıza hep birlikte daha nasıl fayda sağlayabileceğimizi görüşeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

İYİ PARTİ AYDIN İL BAŞKANLIĞI”