Sezgin, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, şebeke suyunun vatandaşa servis edilmesi için belediyeler tarafından sağlanan hizmetin maliyetinin çok önemli bir kısmını tesislerde kullanılan elektrik maliyetinin oluşturduğunu vurgulayarak, bu amaçla ortaya çıkan elektrik maliyetlerinde indirim yapılması çağrısında bulundu.

 

Aydın Milletvekili Sezgin, suya erişimin temel bir insan hakkı ve vatandaşların en temel ihtiyaçlarından birisi olduğunu hatırlatarak, belediyelerin bu amaçla arıtma ve dağıtım tesisleri kurarak şebeke suyunun vatandaşa ulaşmasını sağlamakta olduğunu belirtti.

Suyun sağlıklı ve yeterli bir şekilde temin edilmesinin, sosyal devletin ve belediyelerin başta gelen görevleri arasında olduğunu vurgulayan Aydın Sezgin, şebeke suyunun kullanıcılara servis edilmesi için belediyeler tarafından kullanılan elektriğin, belediyelerin toplam elektrik sarfiyatının %75’inden fazlasını teşkil ettiğini hatırlattı.

 

İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, suyun temininde harcanan elektriğin maliyetinin su faturalarında vatandaşlara yansıtılmakta olduğunu, dolayısıyla vatandaşların şebeke suyuna ulaşım maliyetinin yükseldiğini belirterek, belediyelerin elektrik maliyetlerinin toplam ne kadarının su hizmetlerinin sağlanmasından kaynaklandığının açıklanmasını istedi.

 

Aydın Sezgin önergede ayrıca, “Sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak ve vatandaşın suya erişim hakkını daha uygun maliyetle kullanmasını sağlamak amacıyla Bakanlığınız tarafından, belediyelerin su hizmetinde kullandıkları elektrik maliyetlerinde yaklaşık %50 dolaylarında bir indirim yapılması mümkün müdür? Bu yönde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

img_5760.jpg

1-381.jpg