Başkan Kale, İncirliova’nın köklü ve hayırsever ailelerinden merhum Ali Sarıyörük’ün Eşi Suna Sarıyörük’ün, İstiklal Mahallesi’nde bulunan tarihi evin kültür sanat müzesine dönüştürülmesi için, 50 yıllık kullanım hakkını İncirliova Belediyesi’ne devrettiğini söyledi.
İsmi ‘Suna Ali Sarıyörük Kültür Evi’ olması planlanan projeyle ilgili İncirliova Belediyesi, evin yeniden tasarlanması ve peyzaj çalışmalarının yapılarak Kültür Sanat Evi’ne dönüştürülmesi için Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’ne müracaat etti.

Projenin incelenmesi sonucunda kültür varlıkları, koruma kapsamında projeye maddi destek de sağlanacağını dile getiren Başkan Kale; “İncirliova Belediyesi olarak ilçemize her alanda hizmet ediyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde kültür sanat evimizin gerekli restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak burayı halkımızın hizmetine açacağız. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı başlatacağımız bu projemiz yaklaşık 50 bin TL’ye mal olacaktır” dedi.


İNCELEMELER SONRASI ANILAR TAZELENDİ
İncirliova’da bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra İzmir’e yerleşen ve 60 yaşında kalp krizi sonucu hayata veda eden Ali Sarıyörük’ün eşi Suna Sarıyörük (73), evlendikten sonra yaşadıkları İstiklal Mahallesi’ndeki evlerine İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Fen İşleri Müdürü Özlem Koyun Merhum Sarıyörük’ün kızları Nebihe ve Elif Sarıyörük ile giderek incelemede bulundu. İnceleme esnasında aile, evde yaşadıkları dönemleri hatırlayarak duygulu anlar yaşadı.


“BİZİM İÇİN ONURDUR”
Sarıyörük ailesinin İncirliova’ya büyük katkılar sunduğunu ifade eden İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ise “Bir dönem ilçemizde belediye başkanlığı görevini de yürüten hayırsever kişiliği ve ilçemize olan katkılarından dolayı Ali Sarıyörük’ü bir kez daha saygıyla anıyoruz. İncirliova Belediyesi olarak Merhum Ali Sarıyörük’ün isminin kendisine ait evin kültür sanat evine dönüştürülerek yaşatılması, bizim için büyük onurdur” dedi.


ALİ SARIYÖRÜK KİMDİR?
İlkokulu İncirliova’da İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu’nda; ortaokulu İstanbul’da Galatasaray Ortaokulu’nda (Ortaköy), liseyi İstanbul Galatasaray Lisesi’nde (Beyoğlu) okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığı yükseköğrenimini tamamlamada