ADÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarslan, Doç. Dr. Bülent Deniz ve Yrd. Doç. Dr. Tendü Hilal Göktuğ öncülüğünde, Tasarım Stüdyosu Dersleri kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan 20 proje Pazartesi akşam saat 22.00’ye kadar sergilenerek, sergi sonunda jüri üyeleri tarafından seçilecek olan iki proje İncirliova Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilecek.


ADÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarslan, öğrencilerin, halkın ve belediyenin katılımı ile olan bir çalışmanın sergilendiğini ifade ederek, “Öğrencilerimiz, bir dönem boyunca projelerini hazırladılar. İncirliova Belediyesi ile ortaklaşa hazırladık. İki farklı parkın peyzaj projelerinin tasarımı gerçekleştirildi. Bu sergi sonunda 1’inci olan projeler seçilecek ve seçilen projeler İncirliova belediyesi tarafından uygulanacak. Hem şehrimize katkımız olacak, hem de öğrencilerimiz için onların onur duyduğu bir çalışma oldu. Çalışmalar sonucunda uygulanması düşünülen toplam 20 proje sergileniyor. İki farklı alandaki projeler, İncirliova Belediyesinin talebi üzerine tasarım dersi kapsamında hazırlandı” dedi.


İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, belediye olarak ilk defa böyle bir faaliyetin içinde yer aldıklarını söyleyerek, “İncirliova’ya hizmet ışığını biraz daha yansıtabilmek için üniversite ile onların ihtiyaçları ile bizim ihtiyaçlarımızın bir arada karşılaştığı bir dönemde 2016 yılının son çeyreğinde iki parkımızın projelendirilmesi safhasında üniversitemizle çok güzel bir dönemi yaşadık. Bugün kıymetli öğrencilerimizin bizim iki alanda ihtiyacımız olan parkların inşası için hazırladıkları projeleri sergilenip, bu çalışmaların değerlendirmeye alınıp halkımıza sunulması anlamında bizimde Belediye olarak ilk yaptığımız faaliyet oldu.

Öğrencilerimizin bu kadar güzel çalışmalarıyla bizi sevindirmelerinden dolayı başta hocaları olmak üzere tüm öğrencilerimize İncirliova halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli görüşlerinizle, eleştirilerinizle bizi geliştirmeniz için katkılarınızı bekliyoruz” dedi.