BAŞKAN KAYA ETİK DAVRANMIYOR

Aydınpost'a konuşan Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclis Gurubu Sözcüsü Hatice İrik, “Ben Cumhur İttifakının Belediye Meclisi Grubu sözcüsüyüm, Meclis Toplantısında  Belediye şirketi İncirbel Müdürü Hüseyin Kocabıyık Başkan Aytekin Kaya tarafından görevinden alınma kararı Meclis'e geldi, ben de gurubumuz adına bunun nedenini sordum. Verilen cevabı grubumuz yeterli bulmadı ve oylamada red çıktı. Bu oylamanın ardından konuyu kişiselleştiren Başkan Aytekin Kaya kayınpederimin İncirliova sanayi sitesinde bulunan işyerinin önünü yol çalışması gerekçesi ile kazdırdı. Ben siyaset yapıyorum, aile bu olaylara karıştırılmamalı. Başkan Kaya’nın yaptığı etik değil. İstifa etmeme konusuında Ak Parti Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, İlçe Başkanımız benimle görüştüler.  Şu an net bir istifa yok. Partimiz bu yaşananlar hakkında bir açıklama yapacak” dedi.

ŞEVKİ CAN: BAŞKAN KAYA BİZE MECLİS'TE HAKARET ETTİ

Bir diğer Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyesi Şevki Can da kendi işyerinin önünün yol çalışması gerekcesiyle kazıldığını belirterek Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın Meclis toplantısında kendilerine  ağır hakaretlerde bulunduğunu söyledi ve “Bu hakaretleri yargıya taşıyacağım, İçişleri Bakanlığı'na şikayet edeceğim” dedi.

İncirliova Tariş Pamuk Kooperatifi önünün de belediye tarafından yol çalışması gerekçesiyle kazıldığı öğrenildi. Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek, geçmiş dönemde İncirliova Tariş Pamuk Kooperatifi'nin de başkanlığını yapmıştı.

AYTEKİN KAYA: MOBİNG İDDİALARINA CEVAP VERDİ

İddialarla ilgili olarak İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada “Doğalgaz hat çalışması nedeniyle Prof. Dr Türkan Saylan caddesi üzerinde bozulan yollara geçici çözüm olarak daha önce yama yapılmıştı. Ancak yoğun kullanım ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yol üzerinde çöküntüler yaşanması, özellikle yağmur suyu oluklarının çökmesi yolda su ve çamur birikintilerine ayrıca pis koku şikayetlerine neden olmuştur. Vatandaşlarımızın çok sayıda şikayetine neden olan yollar üzerinde belediyemiz ekiplerince  yamalar kaldırılmış taş döşeme ve yol yapım  çalışmasına başlanmıştır. İlçemiz genelinde planlı ve rutin olarak sürdürdüğümüz yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam edecektir. Amacımız her şeyin en güzelini hak eden İncirliova  halkına en iyi hizmeti vermektir” denildi.

MHP'Lİ TANRIKULU: DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İncirliova İlçe Başkanı ve İncirliova Belediye Meclisi Üyesi Polat Tanrıkulu da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Tanrıkulu yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya’nın belediye meclis üyeleri üzerinde baskı uygulaması ve grup sözcümüz sayın Hatice İrik hanımefendinin üzerinde yaptırımlar uygulanmasını esefle kınıyorum. Hatice hanım yalnız değildir, görevine devam edeceğini de temenni ediyorum. Sonuna kadar da Cumhur İttifakı olarak dik duruşumuzu göstereceğiz. Amacımız İncirliova’mızda şeffaf bir çalışma ortamı ve vatandaşlarımızın gelecek nesillerimizin hizmetine sunulacak bir hizmet anlayışı" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN CELBEK: İSTİFAYI GERİ ÇEKTİRDİK

Konuyla ilgili, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, Belediye Meclis Üyesi Hatice İrik’in istifasını geri çektirdiklerini açıkladı. Celbek, baskılara karşı hep birlikte mücadele edeceklerini ifade etti.

HATİCE İRİK, İSTİFASINI GERİ ÇEKTİĞİNİ AÇIKLADI

Belediye Meclis Üyesi Hatice İrik, yaşanan gelişmelerin ardından istifasını geri çektiğini şu ifadelerle açıkladı;

"İlçemiz, partimiz ve milletimize hizmet etme düsturu ile çıkmış olduğumuz bu yolda, gayret ve azimle tüm teşkilatımızla birlikte omuz omuza inandığımız bu yolda yürüyeceğiz. İstifamı geri çekmiş bulunmaktayım.Bu zorlu süreçte destek olan siz değerli cumhur ittifakına gönül vermiş dostlarıma teşekkür ederim.Bu hareketin hangi kademesinde olursa olsun görev yapmak, büyük bir şereftir, onurdur. Rabbim bizleri bu yolda muvaffak eylesin inşallah.Bu zorlu süreçte bana destek olan vekillerime ,il ve ilçe yönetimime ,gerek telefonla arayarak gerekse işyerime gelerek desteğini esirgemeyen dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim."