İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merhum Başbakan Adnan Mederes’in iftiralarla karalanmak istendiğini belirterek, “Milletin sevgilisinden, bir başbakandan bir sapık çıkarmak gayreti içinde oldular” dedi.
Aydın’ın Nazilli ve Çine ilçesinde sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Efeler ilçesi AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Soylu’ya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş ve Gençlik Kolları İl Başkanı Enes Yıldız eşlik etti.
Sağanak yağışa rağmen toplanan partililere seslenen Bakan Soylu, demokrasi şehidi Adnan Menderes’e atılan iftiralardan söz etti.

Soylu, “Biz iftiraların 1960’da kaldığını düşündük. Onun için dediler ki; ‘Et Balık Kurumunda İstanbul Üniversitesindeki öğrencileri kıyma makinesinde kıydı. Ardahan ve Kars’ı Rusya’ya verdi’ Darbe oldu ertesi gün başbakanlığa girdiler, kasasını açtılar ve kasasının içerisine kadın iç çamaşırı koydular, fotoğrafı çektiler, ertesi gün kendi gazetelerinde neşrettiler. Milletin sevgilisinden, bir başbakandan bir sapık çıkarmak gayreti içinde oldular. Evet onlar intikam almak istiyorlardı; niçin ezanı aslıyla buluşturduğu için, bir köylünün oğlunu mühendis, mimar, profesör yapabilmek, bir köylünü kızını hakim yapabilmek için köyleri şehirlerle birleştirdi diye” diye konuştu.

“Ona siyaseti öğretenler bir tek emir verdi”
CHP’nin oylarını artırmadığına dikkat çekerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: 
“Yıllardır yanındaki yazar çizer kadrosuyla birlikte ‘AK Parti siyaseti kutuplaştırıyor, gerginleştiriyor, çatışma siyaseti oluşturuyor’ diye bahaneler üretiyor. Onların derdi kutuplaşma değil, onların derdi gerginleştirme değil; onların derdi yıllardır yaptıkları gibi ürküterek, korkutarak milleten iktidarı almak ve ülkeyi yönetmektir. Kardeşim ben 2023 diyorum, sen de muhalefetsin ya bana kız 2030 de. Ben 2053 diyorum sen de bir öneri ortaya koy, de ki 2060. Ben 2071 diyorum; peki Alparslan’ı kendi içine sindiremedin, Fatih Sultan Mehmet hanı kendi içine sindiremedin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi içine sindiremedin onların tarihlerini değiştir başka bir şey söyle. Bir şey anlat, bir öneri getir. Ama ona siyaset yapmayı öğretenler dediler ki; ‘Biz sana 1960’da bir anayasa yaptık, biz sana 1982’de de bir anayasa yaptık. Biz sana bir tek emir veriyoruz, bu ilkelere sahip çıkacaksın. Eğer bu ilkelere sahip çıkarsan problem yok. Eğer bu ilkelere sahip çıkmazsan önüne kaset koyarız, önüne kumpas yaparız, seni perperişan ederiz’ Hep bu hikayeler oldu ve devam ediyor.”

“Sivas’tan öteye zilletle değil ay yıldızlı bayrakla geç”
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Mardin'de Türk bayraksız miting gerçekleştirmesini eleştiren Soylu, şunları kaydetti: 
"Dertleri ne biliyor musunuz; şimdiki yeni sistemde yüzde 25 yetmiyor, 50 gerekiyor. 50 almak için adım atmak lazım. 50 almak için adım atmak lazım. Peki Kılıçdaroğlu, mevcut anayasayı Kandil’de Karayılan ile birlikte savunuyor. Bu çok net. Ben güvenlik bakanıyım. Kandil’in ve PKK’nın ne dediğini 24 saat dinlemek zorundayım. Bu ülkede sabah akşam eylem ortaya koyup ‘Hayır’ çıkması için Kandil’de, PKK’da ve tüm terör örgütleri de canla başla bir mücadele ortaya koyuyorlar. CHP’li kardeşlerim Kılıçdaroğlu’na ‘Sen PKK’da ne buldun, ne buldun da biz onlarla birlikte oluyoruz’ diye sormayacaklar mı? Dün onlarla birlikte Güney Doğu’ya gitti. Bir miting yaptı, bir tane ay yıldızlı bayrak yoktu o mitingde. Bayraksız ama onların denetimi ve gözetimi altında bir miting gerçekleştirdi. Bana bir şey söylemesinler. Derdi de şu; Tayyip Erdoğan O’na demiş ki ‘Sivas’ın ötesine geçemiyor’ Geç de zilletle geçme be kardeşim, ay yıldızlı bayrakla geç. Niye zilletle geçiyorsun.”
Konuşmasının ardından vatandaşlardan referanduma kadar çok çalışacaklarının sözünü alan Bakan Soylu, protokole birlikte seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra vali Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret eden Soylu, Buharkent mitingi için karayoluyla kentten ayrıldı.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

17203542_10155149483782320_722492619_n.jpg

icisleri-bakani-suleyman-soylu,-efeler1.jpg

icisleri-bakani-suleyman-soylu,-efeler.jpg