Aydın’da yaklaşan kış sezonu öncesi hırsızlar yangın söndürme tüplerine sardı. Ev ve işyerlerinin bulunduğu apartmanlara giren hırsızlar kendilerini servis görevlisi süsü verip yangın tüplerini çalmaya başladı. Şikayetler üzerine polis tarafından el konulan yangın söndürme tüpü hırsızlığını yapan kişinin görüntüsüne ulaşıldı. 
“Önce yöneticinin adını öğreniyor, sonra hırsızlık yapıyor”
Yönetmelik gereği toplu yaşanan apartman ve iş hanlarında bulundurulması zorunlu olan ve acil durumlarda en kolay şekilde ulaşılması gereken yerde olan yangın tüpleri hırsızların iştahını kabarttı. Soba ve ikamet yangınlarının daha çok yaşandığı kış dönemlerinde daha çok satılan bunun yanında metal ağırlığı da fazla olduğu için hurda değeri de yüksek olan yangın söndürme tüpleri binalardan tek tek kaybolmaya başladı. Oldukça profesyonel olduğu belirtilen hırsızların binaya gelip kendilerini servis görevlisi süsü verip önce apartman yöneticisinin adını ve oturduğu katı öğrendikleri bir süre sonra da yönetici ile görüşmüş gibi yangın tüplerini yerinden alıp götürdükleri belirlendi.
Hasanefendi Mahallesi Kızılay Caddesi’ndeki bir binada bulunan 4 ayrı yangın tüpünün çalınması üzerine polise müracaat eden bina sakinleri güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek yangın tüpünü alıp götüren kişinin görüntülerini polise teslim etti. Polis elindeki görüntülerle hırsızlık zanlısını yakalamaya çalışıyor.
Apartmandaki yangın söndürme tüpünü götüren kişinin oldukça soğukkanlı olduğunu belirten bina sakinlerinden Bircan Ü. Hırsızın kendisini servis görevlisi süsü verdiğini söyledi. Binanın değişik yerlerinde bulunan 4 adet yangın söndürme tüpünün de yok olduğunu belirten apartman yöneticisi Hilmi C. Hırsızdan şikayetçi olduklarını belirtti.