Mübarek kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlıklarını gözü gibi bakmaya başladı. Daha önce yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle kurbanlıklarını gözü gibi bakan yetiştiriciler kurbanlık hayvanları ile birlikte yatıp kalkmaya başladı. 

Emekli şehri Aydın’da kurban pazarları bayram tatilinin başlaması ile birlikte hareketlenirken bağlayacak yer sorunu ve hayvanın çalınma riski nedeniyle alıcıların büyük çoğunluğunun son güne beklediği öğrenildi. Son günlerde artan hayvan hırsızlığı olaylarına karşı Aydın’da kurbanlık satıcıları hayvanların arasına serdikleri döşekte ya da saman balyalarının üzerine serdikleri battaniyelerin üzerinde sabahlamaya başladı.

“Mal canın yongası”
Küçükbaş hayvanları 1 yıl, büyükbaş hayvanları da 2 yıl besledikten sonra kurbanlık olarak pazara getirdiklerini ve bir büyükbaş hayvanın yaklaşık 6 aylık asgari ücret karşılığı olduğunu belirten kurbanlık satıcılarında Ahmet Eklem “Mal canın yongası, hayvanlarımızın başına bir şey gelmesin diye hayvanlarımızla birlikte yatıp kalkıyoruz. Fiyatlar da Pazar da durgun. Herkes son günü bekliyor” diyerek kendilerinin son güne kadar ümitle beklediklerini söylediler.