Anayasa değişikliğinin oylanacağı Nisan ayındaki referandum öncesinde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık oyunun rengini açıkladı.

Aydınpost canlı yayınına konuk olan MHP’li Belediye Başkan Alıcık, referandumda “Evet” oyu vereceğini açıklayarak, “Sahada çalışmalarımıza başladık. Hatta biz sahada AK Parti’den daha öndeyiz. Ben evet için çalışacağım. Bana söylüyor sen düne kadar imzacıydın bugün ne oldu da böyle düşünüyorsun diye? O hareketin bütününü temsil eden bir şeydi.

Bu ise şahsi bir karar. Referandum da evet çıkacağına inanıyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanın yetkileri çoğalacak, rejim elden gidiyor diyorlar. Bende şunu söylüyorum Milliyetçi Hareket Partisi’nin Başkanı Türkiye’nin bekası için ve selameti için sıkıntılı olduğu bir süreçte böyle bir karar aldı.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili Abdurrahman Öz’ün bir basın toplantısında kendisine oyunun rengini açıkla demesini hatırlatan Alıcık, “Abdurrahman Beye bunu meydanlara çıktığımda göreceksiniz dedim. Ben bunu her yerde söylüyorum.

Evet de desek hayırda desek biz bu vatanın evlatlarıyız. Kesinlikle birbirimizi kırmamalıyız. Ağzımızdan çıkan kadar söz bize ait, ağızdan çıktıktan sonra topluma mal oluyor. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”