Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimin ardından Atatürk Kent Merkezi'nde yaptığı açıklamasında ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Kore Gazisi Mehmet Tetik, "Kendi içimizde etnik ayrışma zamanı değil, zaman birlik ve beraberlik içinde dayanışma zamanıdır. Vatan bizim, bayrak bizim ve bunlar bize ecdadımızdan emanettir. Gün birlik zamanıdır. Biz birlik ve beraberlik içinde olduk mu dışarıdan hiçbir güç bu millete baş kaldırmaya cesaret edemez" ifadelerine yer vermişti.

Eğrikavak köyü eski muhtarı İlyas Yüksel, Kore gazisi Mehmet Tetik’in üç ada bir aldığı aylığını ve biten ilaçlarını eczaneden almak için çarşıya inebildiğini, bir dağ köyü olan Efelere bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde ulaşım sorunun yaşandığını, gazinin ulaşım nedeniyle 19 Eylül Gaziler gününe katılamadığını belirtti.

Kıbrıs Gazisi Ali Eksen’de, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Valilik öncüllüğünde düzenlenen törene özellikle köyde yaşayan gazilerden katılamayanların olduğunu ifade ederek, gazileri yakinen tanıdığını ve bazıların sağlık sorunu yaşarken bazıların da yaşlı ve ulaşım sorunu nedeniyle törene katılamadıklarını kaydetti.

Gazi İsmail Ece ise bütün gazi ve yakınlarıyla bir aya gelmeye çalıştıklarını ancak derneklerine üye olmayanların da olduğu yönünde şikâyetlerini dile getirdi.

20160920aw852555_03.jpg