AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde bir ay önce evlenen çiftin evinde, mutfak tüpünün alev almasıyla yangın çıktı. Tüp patlamadan söndürülürken, eve yayılan alevler konutu harabeye çevirdi.

Turanlar Mahallesi'nde yaşayan 1 aylık evli Filiz (45) ve Rıfat Can (49) çifti, yangın şoku yaşadı. Bugün saat 14.30'da ocağa yemek koyan Filiz Can, tüpü yakamaması üzerine eşi Rıfat Can'dan yardım istedi. Rıfat Can, tüpü yakmaya çalıştığı sırada tüp bir anda alev aldı. Alevli tüpü kucaklayarak dışarıya atmaya çalışan Can'ın sol kolu yandı. Tüpten yayılan yangın, kısa sürede evi sardı. O sırada evde bulunan Rıfat Can, ablası Şükriye Can ve eşi Filiz Can yanan alevlerin içerisinden kendilerini son anda dışarıya attı. Komşularının itfaiyeye haber vermesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahalede eden itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Ancak evdeki eşya kullanılamayacak, konut ise oturulamayacak hale geldi.

Bir ay önce evlendiğini söyleyen Rıfat Can, "Tüpü yakmaya çalışırken, bir anda alev aldı. Tüp elimde patladı. Sonra da evde yangın çıktı. Kendimizi dışarıya zor attık. Her şeyim yandı bitti kül oldu, Ben ve eşim perişan olduk. Şimdi ben ne yapacağım" diyerek gözyaşlarına hakim olmadı.

Ablası Şükriye Can ve eşi Filiz Can ise sinir krizi geçirirken komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Komşuları olay yerine koşarak yardım etmeye çalıştı. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.