Babasına ait bir arazide yapılan binanın kendisine aitmiş gibi mühürleme işlemi gerçekleştirildiğini ve kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini öne süren Muhtar Emin Tay, Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in eleştiriye açık olmadığını söyledi.

GERMENCİK BELEDİYESİ'NİN ŞU ANDA BÖYLE ABUK SUBUK DURUMLARLA UĞRAŞMASI BANA GÖRE KOMİK BİR DURUM

Hakkında çeşitli gazetelerde haber yapıldığını vurgulayan Muhtar Emin Tay, “Bu arazi benim değil. Bu arazi 1978 yılında yani ben 1 yaşındayken babam köy ihtiyar heyeti ile o günün şartlarına senet karşılığı almış tapuya diye senet vermişler. 2014 Büyükşehir yasası geri bu yer ilçe belediyesine geçiyor yani bugün geçmiş bir yer değil. Daha önceki belediye varken de bu arazi ilçe belediyesine aitti. Fuat başkan da bu olay uzak bir insan değil, benim köyümde bu ve buna benzer 19 alıp parsel var.

Başkanı köyüme davet ediyorum. Köylülere sorsun siz yanlış insan seçtiniz muhtarımız belediye arasında kaçak yer yaptı desin bakalım köylü ona ne yanıt verecek. Bundan 40 gün önce Fuat Öndeş bu arsa gibi 4 tane arsayı belediyenin takdir komisyonu tarafından rayiç bedeli sattı ama konu muhtara gelince muhtarın olmayan bir araziyi kalkıp reklam yapmaya çalışıp kullandı.

BENİM ŞAHSIMA AİT ÇİFTLİĞİM VAR, BELGELERİ DE BURADA

Evet, benim şahsıma ait hayvan çiftliği mahrum var mı, var. İşte belgeleri burada. Benim alnım açık

Fuat Öndeş, şöyle bir şey teklif etti Muhtarım sen bize çok destek oldun, bu desteğinden dolayı biz senden ruhsat parası almayalım. Ben paramı rezil ederim ama kendimi asla rezil etmem dedim.

BEN OLSAM BAŞKANLIKTAN İSTİFA EDERDİM

Aydın Büyükşehir Belediyesi süt tanklarını geri çekti. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu bir hezimettir, ben belediye başkanı olsam o gün istifa ederim.

SİYASET HEDEFİM YOK

“Muhtar gelecek dönem AK Parti'den meclis üyesi olmak istiyor” dedi başkan. Bugün Diyarbakır'a gittiniz de ben Germencik Meclis Üyesiyim dediğinizde size öyle bakarlar. Ama ben muhtarım dediğinizde orada bile size saygı duyarlar. Benim siyaset hedefim yok. Köyüme hizmet etmeye devam edeceğim.

PARTİSİNE VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZARAR VERİYOR

Ben inanıyorum ki, Fuat Öndeş yaptığı hareketlerle ne Cumhuriyet Halk Partisine ne de büyük şehri bir faydası oldu. Akşam izliyor Kurtlar Vadisi'ni ya da Sedat Peker’i sabahleyin geliyor bir basın açıklaması yapıyor.

MAL EDİNEBİLMELERİ İÇİN ÖNCE BANA OLAN BORÇLARINI ÖDESİNLER

Mal edinebilmeleri için önce bana olan borcunuzu ödemeniz gerekir. Ben belediye başkanına ödünç para verdim seçime bir hafta kala. Bana geldiler o zaman verdim. Fuat Öndeş ve Mustafa Özgen birlikte geldi.

Belediye Başkanı zor durumda bize destek yapabilir misin dediler, ben de destek yapamam ancak ödünç verebilirim diye söyledim. O zaman bize ödünç ver dediler namus sözü seçim ister kaybedelim ister kazanalım seçimden bir ay sonra senin paranı iade edeceğiz dediler ancak ödenmedi.

Araba alıyorlar, yazlık alıyorlar, kışlık alıyorlar ama bizim para gelmedi.

Başkan Yardımcısı Aydın Bircan da aynı şekilde geldi bana yalvardı yakardı. Bittim ben dedi işimi kaybettim bu seçimler sebebiyle ben de çıkmaza girdim dedi. Fuat Başkana para verdikten sonra aynı şekilde ona da verdim ödünç o da gelmedi.

Kalkmışlar bana muhtarın çiftliği kaçak, ruhsatı yok diyerek beni karalamaya çalışıyorlar ancak bunlar önce kendi pisliğini temizlesin.