Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik için ilçeye gelen 29 öğrenci ve hocaları Yrd.Doç Dr. Kutluğ Savaşır ile birlikte ilk olarak şekerden maketini yapacakları Apollon Tapınağı'nı gezdiler. Apollon Tapınağı hakkında turizm rehberi Mahmut Nacar'dan bilgi alan öğrenciler ve aldıkları bilgileri notlarına ekledi. Bir hayali gerçekleştirmek için burada olduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç Dr Kutluğ Savaşır ortaya çıkan çalışmanın bir sanat eseri olduğunun altını çizdi. 

Daha önce 3 çalışma yaptıklarını bunlara örnek olarak Dubai Burj Halife, İstanbul Ayasofya, Muğla Saat Kulesi ve Moaulus'un mezarı olduğunu belirten Savaşır, yaptıkları eserleri mimarlar odasında sergilediklerini bu yapacakları şekerden Apollon Tapınagı Maketinin de Didim’in en güzel yerinde sergilenebileceğini belirtti. Apollon Tapınağı gezisi sonrası, yapacakları maket için Didim Belediyesi meclis toplantı salonuna sunum yapmak için gelen öğrenciler, Belediye Başkanı A Deniz Atabay ile bir araya geldi. Belediye Başkanı A Deniz Atabay’a sunum yapan öğrencileri, Şekerden maket yapmak için izleyecekleri yolu anlattı.

Bilimsel çalışmalar için üniversite öğrencileri ile bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı A Deniz Atabay; “Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyor, ortaya çıkacak eseri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Didim Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirmiş oldukları sunum sonrası kalacakları otele yerleşen öğrenciler öğle yemeğinin ardından Didim Belediyesi Seramik Atölyesine giderek şeker den Apollon Tapınağı Maketinin yapım çalışmasına başladı. 22 Kasım tarihinde son bulacak çalışmanın maketinin basın mensuplarına sunumu ve Belediye Başkanımızca verilecek teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımından sonra öğrenciler, İzmir'e dönmek için yola çıkacak.

APOLLON TAPINAĞI'NIN MAKETİ TAMAMLANDI

21-22 Kasım “Sugar Apollon maketi “etkinliği için Didim Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın da desteğiyle, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden ilçemize gelen öğrenciler etkinliğin 2. gününde Didim Belediyesi seramik atölyesinde şekerden Apollon Tapınağının maketini yaptı. 
Yard. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır ile birlikte, 27 Mimar adayı, 21 Kasım günü başladıkları maket çalışmalarına etkinliğin 2. gününde sabah erken saatlerde başlayarak aynı günün sonuna doğru tamamladılar. Gün içerisinde Seramik Atölyesine sık sık gelerek öğrencileri çalışmalarında ziyaret eden Belediye Başkanımız A.Deniz Atabay, çalışmaların da öğrencilere destek verdi.

Turizm rehberi eşliğinde etkinliğin 1.gününde Apollon Tapınağını gezen, yaptıkları incelemeler ve aldıkları notlar ile projeye başlayan öğrenciler, yaptıkları eseri adeta sanata çevirdiler. Öğrenciler ve Hocaları Yard. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır'ın yapmış olduğu Şekerden Apollon Tapınağı büyük bir beğeni toplarken, tapınaktaki sütun başları, merdivenleri ve içi birebir benzerliği ile dikkat çekti.
Yaptıkları çalışma için bir hayali gerçekleştirdik ifadelerini kullanan Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, “Şekerden Apollon Tapınağı yapmış olduğum 5. çalışma her birinin yeri bende ayrı, burada da göründüğü gibi mimarlık emek isteyen bir meslek, biz bu emeği sarf ederek bu çalışmaları tamamladık, İnşallah öğrencilerim çok büyük emekler sarf ederek hak ettikleri yerlere gelecekler, ben başta Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay olmak üzere Belediye Meclis üyemiz Sinan Ceyhan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Şekerden Apollon Tapınağının çok güzel bir çalışma olduğu dile getiren Belediye Meclis üyemiz Sinan Ceyhan, mimarlığın güzel bir meslek olduğunu, kendisinin de Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olduğunu belirtirken, ilerleyen dönemlerde Dokuz Eylül Üniversitesi ile daha farklı çalışmalar da yapabileceklerinin müjdesini verdi.

Konuşmalar sonrası, Belediye Meclis üyesi Sinan Ceyhan, şekerden Apollon Tapınağı'nı tamamlayan öğrencilere ve Hocaları Yard. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır'a teşekkür belgelerini verdi.

 

gelecegin-mimarlari-didimde-bulustu.jpg

gelecegin-mimarlari-didimde-bulustu-001.jpg