CHP’li Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in belediye binasını satın alıyoruz açıklaması sonrası Germencik’te olayın aslının farklı olduğu ortaya çıktı.

“5 Kasım’a kadar Germencik Belediyesi mahkemece belirlenen kamulaştırma bedelini yatırarak binayı satın alacak” şeklinde yerel medyaya da yansıyan haberlerin gerçekte faklı olduğu ve konunun halen daha mahkemede görüşülmeye devam ettiği öğrenildi.

Mülkiyeti Germencik Ziraat Odası’na ait olan ve 15 yıllık protokolle Germencik Belediyesi’nin kiracı olarak bulunduğu Germencik Belediye Hizmet Binasının kamulaştırılması davasının devam ettiği öğrenildi.

CHP’li Fuat Öndeş’in sanki mahkeme kararını vermiş gibi kamuoyuna verdiği mesajlar Germencik Ziraat Odası’nın tepkisini çekti.

Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, Aydınpost’a yaptığı yazılı açıklamada, “Germencik Belediyesi tarafından yansıtılan haberler asla gerçeği yansıtmamaktadır. Zira henüz mahkemenin verdiği bir kamulaştırma kararı olmadığı gibi esasen devam eden idari mahkeme süreci bulunmaktadır. Yaptırılan bu haberler hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı olduğu gibi kamuoyunu tamamen yanlış bilgilendirme yöneliktir ve suç teşkil etmektedir” dedi.

SATILIK OLMAYAN BİR BİNAYI NASIL SATIN ALDILAR ANLAMADIK
Başkan Şahabettin Çapakçıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bilindiği üzere 2012 yılında Germencik Ziraat odası tarafından arsası satın alınıp kaba inşaatı biten ve 2014 yılında Germencik Belediyesi ile 15 yıllık protokol yapılarak bina tamamlanmıştır.
2018 yılında dönemin belediyesi ile Ziraat odası arasında bir becaiş söz konusu olmuş, merkezdeki mevcut kültür kafenin olduğu bina ziraat odasına tahsis edilmek istenmiştir. Ancak dönemin meclis üyelerinin red oyu kullanması ile becaiş gerçekleştirilmemiştir. Bu işlem için mevcut belediye binasının imarı ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak değiştirilmiştir.
2019 yılında Ziraat Odası’nın yeni yönetimi tarafından durum tespit edilmiş ve bununla ilgili idari dava açılmıştır.
Aynı döneme denk gelen zamanda Germencik Belediyesi de binayı kamulaştırmak üzere dava açmıştır.
Hukuki süreç devam ederken 15.09.2021 tarihinde yerel mahkeme bir ara karar açıklamıştır. Buna göre Germencik Belediyesi’nin 05.11.2021 tarihinde kamulaştırmaya konu meblağın hazır tutulması karar olumlu çıkarsa ödemenin yapılarak Kamulaştırma sürecinin başlanmasına karar verebileceğini belirtmiştir.
Ziraat odasının avukatları ara karara itiraz ederek devam eden idari mahkemenin sonucunun beklenilmesi ve bunun sonucuna göre kamulaştırma kararını vermesini talep etmiştir.
Hal böyleyken Germencik Belediyesi tarafından basına yansıtılan haberler asla gerçeği yansıtmamaktadır. Zira henüz mahkemenin verdiği bir kamulaştırma kararı olmadığı gibi esasen devam eden idari mahkeme süreci bulunmaktadır.
Yaptırılan bu haberler hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı olduğu gibi kamuoyunu tamamen yanlış bilgilendirme yöneliktir ve suç teşkil etmektedir.”

“KAMULAŞTIRMAYI SATIN ALMA GİBİ GÖSTERMEK GERMENCİK ÇİFTÇİSİNE SAYGISIZLIKTIR”
Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, binanın tamamen çiftçinin malı olduğunu, her tuğlasında çiftçin alın teri olduğunu belirtirken, kendilerinde satılık bina olmadığını, satılık olmayan bir binanın nasıl satıldı diye lanse ettirildiğini anlayamadığını ifade etti.
Hukukun üstünlüğüne ve Türk adaletine güvendiğini, konunun hukuk çerçevesinde devam etmesinin kamuoyunun yararına olacağını dile getiren Başkan Şahabettin Çapakçıoğlu, “Konusu kamulaştırma olan bir davanın satın alma işlemi gibi gösterilmesi hem Germencik çiftçisine hem de Türk adaletine saygısızlıktır” dedi.