AYDINPOST HABER SERVİSİ- Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Kapalı Pazar yerinde bulundurmak istediği kömürlere engel olan Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu’nun mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda AK Partili Mehmet Erdem ile CHP’li Engin Altay arasında ilginç bir diyaloğun yaşanmasına zemin hazırladı. Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Efeler İlçesi Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu’nun iddialarını gündeme getiren Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın'da bir hanımefendi muhtara, Fatih Mahalle Muhtarımıza yapılan baskıdan söz etmek istiyorum. Bu baskıyı yapan yine bir hanımefendi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı. Fatih Mahallesi'nde Türkiye'nin en modern kapalı pazar yerlerinden bir tanesi var ve pazar yeri olarak belediyenin inisiyatifiyle kullanılmıyor, binlerce ton kömür deposu olarak kullanılıyor. Mahalleye, mahalleliye zarar veriyor, toz, kir vesaire ve muhtar mahallelinin istekleri doğrultusunda mücadele ediyor buranın kömür deposu olarak kullanılmaması için. İşte bu noktadan sonra, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu kömür deposu olarak kullanmak istediği pazar yeriyle ilgili muhtarımıza baskı yapmaya başlıyor. Bir bayan, bir hanımefendi, bir hanımefendi muhtara baskı yapıyor. Mahalle muhtarlığının suyunu kesiyor, borç tahakkuk ettirmiyor. Sonuç itibarıyla, bu baskıyı Cumhuriyet Halk Partisi Grubundaki hanımefendi milletvekillerinin takibe alması, ilgilenmesi gerekmektedir” dedi.

ENGİN ALTAY “ÇERÇİOĞLU İLE KONUŞACAĞIM”

Ak Partili Erdem’in konuşması sonrasında CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, konuyu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşeceğini ifade etti.

CHP Milletvekili Engin Altay, “Sayın Erdem, Aydın Belediye Başkanımızın gene hemcinsinden bir kadın muhtarımıza yönelik bir baskı süreci uyguladığından bahsetti, böyle bir konuşma yaptı. Konuşma metnini aldım, inceledim. Bir pazar yerinin kömür deposuna çevrildiği ve mahalle halkının bundan müşteki olduğuna dair bir iddia var. Belediyemizle temasa geçeceğiz, sağlıklı bir bilgi alıp Genel Kurulu ve Sayın Milletvekilimizi bilgilendireceğiz. Önce onu bir söylemek istedim” şeklinde konuştu.

FATİH MAHALLESİ KONUSU

Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu yapmış olduğu basın toplantısında “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Mahallesi üzerinde baskıları artarak devam etmektedir. Muhtarlığımıza Aydın 3. İcra Dairesinden gönderilen tebliğde 5 Bin 170 TL su borcu çıkartılmıştır. Bu durum bir yerel idare hizmet unsuru olan muhtarlığımızın sebepsiz ve haksız  yere cezalandırılmasıdır. Belediye, uzun süre muhtarlıkta su sarfiyatına izin vermiş, kömür protestosunun ertesi günü ise suları kesmiştir. Aydın Belediyesi, abonesi olmayan bir yere 6 yıl boyunca su verip kullanıma müsaade etmiş; kendi inşa ettiği yere herhangi bir gün su saatini okumak için dahi bir görevli göndermemişken, 6 yıl sonra muhtarlığımıza haksız ve fahiş bir su tahakkuku ve icra gelmiştir. Belediyenin ve ASKİ’nin muhtarlık binasında su saati olduğunu, suyun kullanıldığını bilmediğini iddia etmesi mümkün değildir. Bir mahalle muhtarı ‘kaç su’ kullanmakla itham edilmektedir. Bu bizim için onur kırıcı, asılsız, dayanaksız bir suçlamadır” demişti.