Canlı yayında Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin'in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. M. Bülent Ertuğrul'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Aydın, Kasım ve Aralık aylarında çok fazla vakaylar karşılaştı. Ama bugün daha iyi pozisyonda.

Aşı konusundaki tartışmalar doğru bulmuyorum. Aşı, insanı ölümden kurtarır.

Kapanmanan ekonomik etkisi var biliyoruz fakat biz hekim olarak işin sağlık boyutunu düşünmemiz gerekiyor. İnsanımızı yaşatamazsak açılmanın bir anlamı kalmaz.

Nüfusun yüzde 80'i aşılanırsa Eylül ayına kadar daha iyi duruma geliriz. Hatta üniversiteler yüzyüze eğitime başlayabilir.

Türkiye'de vefat sayısı düşmedi. Turkuvaz taloda her gün görüyoruz. En ufak bir hata da Kasım-Aralık aylarına döneriz. Dikkat etmeliyiz.

3. dalga konusunda kritik eşikteyiz. Risk grubundakileri ve ileri yaş grubundakileri zamanında aşılayamazsak 3. dalgayla karşılaşabiliriz.

Aydın'daki kıraathanenin kapanması ile Uludağ'daki merkezlerin açık olması tutarsızlık. Bunu adil bulmuyorum. Alınan kararları uygularken bunun yaratacağı riskleri düşünmek durumunda yöneticiler.

Hastalık Çin'de 1 kişiyle başladı bugün milyonlarca kişinin ölümüne sebep oldu. Ekonomiyi düşünmeliyiz ama sağlığımızı daha fazla düşünmemiz gerekiyor.