Altı Nokta Körler derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen 3 Aralık Engelliler günü dolayısı ile engellilerin çözüm bekleyen en önemli üç sorununu açıkladı.

Engellilerin acil çözüm bekleyen en önemli üç sorununu açıklayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın şube başkanı Bayram Özen “ 2013 yılından bu yana  ödenen muhtaçlık aylığında, engellinin hane içinde fert başına  geliri kriter olarak  kullanılması sıkıntı yaratıyor. Engelli gelir sahibi değilken, gelir sahibiymiş gibi  bir algı yaratılıyor. Bu durum engelli vatandaşımıza ailesine daha fazla bağımlı hale getiriyor. TBMM’de bu yasama döneminde muhtaçlık aylığı ve evde bakım ücretinin ödenmesi için aile içinde fert başına düşen gelir kriteri yerine engellinin kendi gelirinin esas alınması yönündeki yasa değişikliğini gerçekleştirmelidir” dedi.

YIL BİTMEDEN YENİ ATAMALAR BEKLİYORUZ

EKPSS  ile engelli vatandaşların istihdamında düşüş olduğunu belirten Özen “ 2019 yılında herhangi bir atama yapılmadı. Sayın Bakan plan ve bütçe  Komisyonunda yaptığı konuşmada  şartlı olarak Aralık ayında  atama yapılacağına ima etmesine rağmen herhangi bir engelli ataması yapılmamıştır.2020 yılında EKPSS  sınavı yapılmış olup bunun neticesinde anlamlı bir atamanın 2020 yılında yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.