Aydın Gençlik Merkezi Gönüllüleri Grubu tarafından engelli gençleri sosyal, kültürel, santsal ve sportif faaliyetlere yönlendirerek topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen organizelerden bir tanesi olan ‘Engellerini Boşver, Geleceğine Yön Ver’ galası gerçekleştirildi.
Aydın Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, proje sorumluları, engelli gençler ve davetliler katıldı.

Program, Bozdoğan Şair Fethi Bey İşitme Engelliler İlkokulu öğrencilerinin beden eğitimi öğretmenlerinden Kemal Danış rehberliğinde işaret diliyle İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Aydın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak projeye katılan gençlerin projeden en iyi şekilde yararlandığını ve projeden çok güzel sonuçlar elde edildiğini ifade etti. Proje ile gençleri topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Karsak, “her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireylerin gizli kalan yetenekleri toplum için ziyan ve israftır. Esas olan, bireylerin kabiliyetlerine göre yöne verip üretkenliğini sağlamaktadır. Bu inançla hayatınıza bir pencere açıp temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize” dedi.
Feti Karsak’ın konuşmasının ardından proje koçu Handan Dinçer Aslaner proje ile ilgili olarak sunum yaptı ve proje kapsamında yapılan etkinlikler hakkında video eşliğinde bilgiler verdi. Daha sonra ise Bozdoğan Şair Fethi Bey İşitme Engelliler İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisinde işitme engelli öğrenciler müzik ve ritme uyarak oynadıkları yöresel zeybek oyunlarını davetliler dikkatle izledi.

“BİR ZAMANLAR ENGELLİLER SPOR YAPAMAZ ALGISI OLUŞTURULDU”
Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer de engellilerin toplumla kaynaşmasını sağlamak için bu tür projelerin önemine işaret etti. Zamanında engellilere gerekli değerin verilmediğini ifade eden Dinçer, “Bir zamanlar engelliler spor yapamaz algısı oluşturulmuştu. Bu yüzden binlerce engelli bu yüzden evine kapandı ve hayatı o kapalı pencereler arkasından seyretti. Bu engelli vatandaşlarımız son zamanlarda engelliye verilen değerle gün yüzüne çıktı. Bu anlamda bu kurum ve kuruluşlarımızdan bir tanesi Gençlik Hizmetleri Merkezlerimiz oldu. Bu merkezlerimiz engelli gençlerimizi bağrına bastı ve gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmasına vesile oldu. Bu durum bizleri çok mutlu etti ve bu projenin bu anlamda devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer proje sorumlularına teşekkür belgesi verirken katılımcı engelli gençlere de katılım belgesi verildi. Ayrıca proje sorumlularına da desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Program, projeye katılan engelli gençlerin hazırlamış olduğu eserlerden oluşan sergi açılışı ile son buldu.

2-042.jpg