Efeler Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle ‘Beyaz Bayrak’ alan okullara sertifikaları verildi. Törene, Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Şeniz Karademir, Aydın İl ve İlçe Şube Müdürleri, Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve davetliler katıldı.

Tören açılışında konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Şeniz Karademir, Sağlık çalışanlarının asli görevinin, bütün halkın özellikle geleceğin güvencesi çocukların sağlığı için çabalamak olduğunu belirterek, ”Çocuklarımızın sağlığı için birçok almamız gereken, sağlık ve koruyucu önlemler bulunmakta. Biliyorsunuz, Dünya´da ve ülkemizde en önemli konulardan birisi obezite ve sıklığı giderek artmakta. Niye biz bu kadar obeziteden korkuyor, önlem almak istiyoruz. Kanıtlandı biliyorsunuz, 20. yüzyılda bulaşıcı hastalıklarla uğraşırken, 21. yüzyılda bulaşıcı olamayan hastalıklar gelişti. Özellikle çocukluk çağı obezitesi bizim için oldukça önemli bu konuda birçok çalışma yapılıyor. Hem Sağlık Bakanlığı, hem de Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığına teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de,”Sağlıklı nesiller yetiştirmesinde bize paydaş olarak büyük katkı veren Sağlık Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Ortaklaşa yürüttüğümüz ‘Beyaz bayrak’ ve ‘Beslenme dostu okul’ projeleriyle okullarımızın hem eğitim niteliği hem de bilinçli, hareket eden, doğru beslenen bir gençlik yetişiyor. Bundan 3 yıl önce beyaz bayraklı okul sayımız 21’di şuanda 237 beyaz bayraklı okul sayımız var. Bu beyaz bayraklı okul sayısının yaklaşık 10 kat artırmamız burada çalışan okul müdürlerinin görev anlayışlarının çok ciddi bir şekilde arttığını gösteriyor. Okul müdürlerimiz beyaz bayrak alan okul sayımızı yaklaşık 10 katına çıkararak Aydın’da bir ilke imza atarak Türkiye’nin de rekorunu kırmıştır. Okul ve kurumlarımız ilgili komisyonlar tarafından, Çatısından bodrum katlarına varıncaya kadar her şeyi denetleniyor. Beyaz bayrak alan okulların sıkı bir denetim yapılıyor. Bir ev ortamında, bir özel okul havası oluşturuluyor” şeklinde konuştu.

Hem Milli Eğitim camiasının hem de Sağlık Müdürlü mensuplarına çok teşekkür ettiğini belirten Vali Yardımcısı Halil Canavar ise,” Eğer bir okul tepeden tırnağa düzenli olursa o okulda okuyan öğrencilerin başarısı da artar. Okullardaki huzurun sağlanmasında kalitenin artırılmasında yeni fikirlerin ortaya çıkmasında beyaz bayrak alan okul sayımız gurur duyulacak bir noktada. Birinci sıradayız. Bunun daha ötesi yok. Hiç kuşkusuz beyaz bayrak almada birçok kiriter olduğunu çeşitli denetlemelerden geçerek bu beyaz bayrağa sahip olunduğu iyi biliniyor. Bunun sürdürülebilirliğinin yakalanması gerekir. Maalesef gıda endüstrisi son yıllarda sağlıklı beslenme kültürümüzde delikler açtı. Sağlıklı beslenemiyoruz. Koruyucu maddeler kullanılıyor ve bu maddeler sağlığımızı kötü etkiliyor. Başta kendi çocuklarımız olmak üzere bütün çocuklara nasıl beslenmesi gerektiğinin öğretilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.