Japon tur operatörlerine, Türkiye’deki ilk durakları olan Kuşadası’nda TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından sunum yapıldı. Japonya’nın en büyük üç tur operatörünün yetkilileri ilk olarak Şirince ve Selçuk’taki maket köy ile Kuşadası’nın dünyaca ünlü Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı gezdi ve yeni destinasyon alanı olarak bu bölgeleri hedeflerine aldı.

Japon heyet daha sonra GEKA’nın Davutlar’daki Değirmen Restoran’da düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Yemekte NOE Skytur yetkilisi Mamuro Yonezawa, Five Star Turizm yetkilisi Ryuichi Watanabe ve H.I.S Turizm yetkilisi Eri Takahashi, Japon Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen çevirmen Etsuko Wada’ya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ve Yürütme Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Şirince, Milli Park ve Kuşadası’na hayran kaldıklarını açıklayan Japon tur operatörleri, yeni alternatif destinasyon arayışlarını tüm güney Ege’de sürdüreceklerini ve Kuşadası’nın ardından Muğla, Bodrum ve Marmaris’e yöneleceklerini, son olarak Denizli ve Pamukkale’yi gezeceklerini söylediler. GEKA’nın davetlisi olarak yeni turizm rotaları belirlemek için Türkiye’de bulunduklarını açıklayan H.I.S Turizm tur geliştirme uzmanı Eri Takahashi, “Deniz, kum ve güneşin dışında Japon halkı farklı turizm türlerine ilgi gösteriyor. Japon tur operatörleri olarak müşterilerimizin Pamukkale’ye yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz. Şirince ve Kuşadası Milli Parkı da çok ilgimizi çekti. Muğla bölgesinde de Japonlar için çok ilginç destinasyonlar yaratacağımıza inancımız tam” dedi.

Öğle yemeğinin ardından ise TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek tarafından Japon tur operatörlerine bir sunum yapıldı. Mısır’a yanaşamayan Japon gemisinin rotasını son anda Kuşadası’na çevirdiğini ve ilçeye gelen Japon turistleri çok güzel ağırladıklarını hatırlatan Fahrettin Çiçek, daha sonra Ege’nin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi. Önümüzdeki süreçte Japonya ile turizmde daha sıkı işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Çiçek, iklim açısından dünyada eşi az bulunan Kuşadası’nın yeni alternatif destinasyonlar için önemli bir bölge olduğunu ifade etti.

2-033.jpg