Efeler Ramazanpaşa - Hasanefendi Mahallesinde yer alan ve kaderine terk edilmiş olan 80 yıllık bina restore edilerek “Kültür ve Sanat Evi” olara hizmet vermeye başladığını belirten Efeler Belediyesi Kurum Psikolojik Danışmanı Aytün Yurdakul, kadınlara yönelik örgü ve takı kursların başladığını belirtti.

Yetişkinler ile İlköğretim öğrencilerine yönelik İngilizce, Bağlam, Keman ve Gitar kurslarının da verildiğini ifade eden Yurdakul, Efeler Belediyesi Kent Konseyin de katkılarıyla aynı zamanda psikolojik destek, çözüm odaklı sorun ve problemlere yaklaşma eğitim destekli programların da yer aldığını kaydetti.

Yurdakul, “ Efeler Ramazanpaşa- Hasanefendi Mahallesinde yer alan ve kaderine terk edilmiş olan 80 yıllık bina Efeler Belediyesinin de katkılarıyla restore edilerek önce “Semt Evi” ve daha sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde “ Kültür ve Sanat Evi” olarak halkın hizmetine açıldı. Merkeze en çok Ramazanpaşa- Hasanefendi Mahalle sakinleri katılım gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi Örgü Usta Eğiticisi Songül Soyketenci ve Takı Usta Eğiticisi Mahmure Kiremitçioğlu eşliğinde hafta içi ev hanımlarına yönelik örgü ve takı kursu açıldı. Ayrıca çalışanlara yönelik hafta sonu gruplarımız da var. Ahşap Boyama kursu için de başvuru kayıtları devam etmektedir” dedi.

Kurs sonun da başarı gösteren kursiyerlere “Katılım Belgesi” verileceği ve proje kapsamında Çarşamba pazarında yer alan Manolya Parkın da Efeler Kent Konseyinin yürütmüş olduğu ve ayda üç gün kurulan ücretsiz stantlarda el emeği ürünlerini pazarlama imkânı sağlanacağı ifade edildi.

20160118aw634704_03.jpg