Jeotermal Komisyonunun Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantı farklı partilerin il başkanları, siyasi partiler, odalar, sendikalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Jeotermal Komisyonu üyesi İsmail Türkbay konuşmasında jeotermallerin yarattığı kirliliğin Aydın’da kalıcı hasarlar bırakabileceği konusunda uyardı. Türkbay, Aydın halkı olarak bilgi kirliliği karşısında neye inanıp neye inanmayacağımızı bilemiyoruz. Bildiğimiz, gördüğümüz, kokladığımız ve duyduğumuz, çürük yumurta kokusu, Göğe ağan buhar, derelere salınan akışkan incir ve zeytinde verim ve kalitenin düştüğüdür… Hava ve su bir şekilde temizlenebilir, ancak kirletilerek öldürülen toprak geri döndürülemez. İki santim kalınlığında toprağın oluşması için yüzlerce yıl gerekir. Biz Aydın halkı olarak diyoruz ki, Gökyüzü mavi, ağaç yeşil, bulut beyaz, su berrak, toprak temiz kalsın, kuşlar özgür uçsun” dedi.

Komisyon adına konuşan Türkbay, jeotermalin verdiği zararın üniversitelerde görev yapan bilim insanlarınca araştırılmasını ve verilecek raporun kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiklerini dile getirdi.img_9543.jpgimg_9545.jpgimg_9536.jpgimg_9542.jpgimg_9544.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA