Malezya’nın Penang Kentinde 20 - 25 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonasında 58 kilo da Türkiye’yi temsil eden Aydınlı Milli Sporcu Ayşegül Çakın koparmada 80 kilo ile ikinci, silkmede 104 kilo ile birinci ve totalde 184 kilo ile birinci olarak ‘Dünya Şampiyonu’ olmuştu. Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşegül Çakın'a, memleketi Aydın'da davullu zurnalı karşılama yapıldı.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen karşılama törenine sporcunun ailesi, Spor Şube Müdürü Selami Balkan, Halter İl Temsilcisi Hakan Ertaş, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar yer aldı.

“Emeğimizin karşılığını aldık”
Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonu birincisi Ayşegül Çakın yaptığı açıklamasında, emeğinin karşılığını aldığını ifade ederek,” Çok mutluyum. O kadar emek vermiştik. Bunların hiçbiri boşuna gitmedi. Emeğimizin karşılığını aldık. Antrenörüm Yunus Emre Demirtaş'a çok teşekkür ederim. Arkamda her zaman durdukları için annem ve babama çok teşekkür ediyorum. Bayrağımızı göğe çektirdik ve orada İstiklal Marşı'nı okuttuk. Bu benim için anlatılamaz bir duygu. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze çok teşekkür ederim" dedi.

Anne Naile Çakın’dan sevinç gözyaşı
Milli Sporcu Ayşegül Çakın’ın Annesi Naile Çakın sevinç gözyaşları dökerek, “Uzun süredir kızımıza hasretiz. Kızım Aydın’ın gururu oldu. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Ayşegül artık sadece bizim kızımız değil, tüm Aydınlıların kızı oldu. İnşallah çok daha güzel başarılara imza atarız. Olimpiyatlarda da aynı başarıyı göstererek ülkemizi tekrar gururlandırırız” diye konuştu.

Baba Ali Çakın, ‘Allah tüm sporcularımıza nasip etsin’
Milli Sporcu Ayşegül’ün Babası Ali Çakın, “bu gurur hepimizin. Bu mutluluk hepimizin. Kızım Ayşegül gibi olan ülkemizde nice sporcularımız var. Allah her sporcuya bu gururu yaşatsın. Kızımda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Biz hep Ayşegül’e güvendik’
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Selami Balkan ise, “biz her şampiyonada olduğu gibi bu şampiyonada da Ayşegül’e çok güvendik. Ayşegül Çakın ilimizde keşfedilip yetiştirilerek bu başarılara imza attı. Bundan dolayı ayrıca mutluyuz” ifadelerini kullandı.

20161028aw885759_03.jpg