didim-kaymakami.jpgDidim Kaymakamı İskender Yönden’in her ay basınla gerçekleştirdiği aylık basın toplantısı Mavi Didim’in Gazetesinin ev sahipliğinde yapıldı. 
Didim Kaymakamı İskender Yönden’in her ay basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği aylık basınla buluşma toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Didim TCSG 21 bot komutanı Hasan Hüseyin Hesapçıoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Mavi Didim Gazetesi sahibi Ergun Korkmaz ile basın mensupları katıldı.
“CEZAEVİ YERİNE ORMANLIK ALAN”
Didim’e cezaevi
yapılma fikrine ilçedeki tüm dinamitlerin daha öncede karşı çıktığını ve bu karşı duruşun bugünde sürdüğünü kaydeden Kaymakam Yönden “Herkes bu konuda duyarlı; belediye başkanımızın da bu konuyla ilgili projesi var; onun dışında sivil toplum kuruluşları da projeler hazırlıyor. Belediyemizin hazırladığı projede Orman alanı yapılması konusunda ama bu sadece ağaç dikimi değil insanların hoş vakit geçirebileceği yeşil alanlar yaratılmasıyla ilgili bir proje; Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Cuma günü İlçemizdeydi. Biz de bu teklifi hazırlayıp Aydın’daki 3 vekille birlikte Orman Bakanlığına ziyaret edip Bakanlığa sunulacak. Konuyla ilgili olarak İlgili Başsavcılığa da durumu ilettik. Bu yatırım fikri İlimizde kalmalı ama başka yere de yapılabilir. Bizim bu noktada fikirlerimizle süreç hızlandı. Çok farklı şeyin çıkacağını tahmin etmiyorum.” dedi.
Didim’deki turizm tahsis alanlarıyla ilgili 3 tane otelin tahsisinin yapıldığını belirten Kaymakam Yönden tahsis alanların çalışmalara başlayacağını söyledi.


“DOĞALGAZ HAYAL OLDU”
Didim’e doğalgaz getirilmes
i noktasında başlatılan imza kampanyasında yeterli sayıya ulaşılamadığından doğalgazın getirilmesi durumunun askıya alındığını belirten Yönden “Didim’de 80 bin konut, 52 bin abone var; % 60’ı 31 bin yapıyor. Toplanılan imza sayısı 11 bin; biz aslında beklediğimi rakamı bulduk ama EPDK bunu kabul etmedi. Çünkü ülke genelinde başlatılan bir çalışma; bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kuşadası’na doğalgaz gelime durumu var ama o biraz farklı; Büyükşehir bir çalışması olduğu yönünde duyumlar var belki duruma göre bu değişebilir ve Didim’e de gelebilir.” dedi.
Kahvaltının sonunda Gazete sahibi Ergun Korkmaz ilçe protokolü ve oda başkanlarına içerisinde gazetenin kuruluşunun 20. Yılı dolayısıyla ajanda, kalem, anahtarlık ve isim levhası yazıların bulunduğu seti hediye etti. Etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.