Birçok kişi, havuz kenarlarında ve plajlarda yer bulmakta güçlük çekti.

Rusya'yla yaşanan uçak krizi, terör saldırıları ve diğer olumsuzluklar nedeniyle turizm sezonuna kötü başlayan Didim'de, esnafın ve otelcilerin yüzü, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen yerli turistle güldü.

Didim'e yolcu taşıyan otobüs firmalarının, bayram tatili nedeniyle oluşan yoğunluk nedeniyle koyduğu ek seferlerin de dolduğu bildirildi. Didim, Haziran ayına göre daha hareketli günler geçirmeye başladı.

Hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü ilçede, sıcaktan bunalanlar deniz ve havuz kenarlarına akın etti. Altınkum Plajını dolduran tatilciler, denize girerek serinledi.

Altınkum Plajı'nda yer bulamayan bazı tatilciler ise alternatif plajlara yönlendirildi. Didim'e yolcu taşıyan otobüs firmalarının, bayram tatili nedeniyle oluşan yoğunluk nedeniyle düzenlediği ek seferlerin de dolduğu bildirildi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, bayram dolayısıyla ilçedeki otellerde yer kalmadığını belirterek, aynı doluluğun bayram sonrasında da sürmesini beklediklerini söyledi. Ramazan ayının sezona denk gelmesi nedeniyle otellerin Haziran ayında istenilen doluluğa ulaşamadığını bildiren Alkaner, Ramazan Bayramı tatilinin otelcileri sevindirdiğini kaydetti.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise bayram tatilinde Didim'e gelenlerin mağdur olmamaları için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Didim Belediyesi'ndeki tüm birimlerin bayram tatili boyunca çalışacağını ifade eden Atabay, "Bütün birimler bayram için nöbet çizelgesini hazırladı. Bu bayramda ben ve tüm birim amiri dahil herkes görevinin başında. Vatandaş, istediği anda her şeye ulaşabilecek. Didim Belediyesi Halk Masası da açık olacak. Bu bayramda Didim Belediyesi'ndeki bütün birimler faal olacak" dedi. (DHA)