Didim Rotary Kulübü ile Didim Rotaracat Kulübünün işbirliğiyle Akköy Ortaokuluna dijital kütüphane kazandırıldı. İki kulübün işbirliği sonucunda Okulda boş olan sınıf ilk olarak boyanarak tabana laminent döşendi. Ardından okulda eksik olduğu belirlenen sınıfa bilgisayar laboratuvarı kurulurken sınıfın bir köşesine de kütüphane kazandırılarak modern bir sınıf yaratıldı.

Okulda düzenlenen açılışa Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kaya Ziya Bacanak, Didim Rotary Kulübü Başkanı Serkan Demirbaş, Didim Rotaracat Kulübü Başkanı Serkan Bayar, Okul Müdürü Haydar Pınarbaşı, Belediye Meclis Üyesi Erdal Baylan, Rotary ve Rotaract Kulübü üyeleri, okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelası Belediye Başkanı Deniz Atabay ve katılımcılarla birlikte kesilirken ardından hazırlanan sınıf gezildi. Açılış sonrasında konuşan Didim Rotary Kulübü Başkanı Serkan Demirbaş Çağın gereklerine uygun olarak bir kütüphane kazandırdıklarını belirterek “Günümüzde bilgiye ulaşmak bilgisayar üzerinden oluyor. Biz çocuklara kitap alışkanlıklarını unutmamak ve bilgiye çabuk ulaşmaları içinde bilgisayara laboratuvarı kurduk . Burada dijital kütüphane oluşturduk. Güzel bir sınıf oluşturduk. Amacımız öğrencilerimizin en iyi şekilde buradan faydalanmalarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Didim Belediye başkanı A. Deniz Atabay ise çalışmanın çok güzel olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ederken, Belediye olarak Sivil toplum kuruluşları ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Açılışın ardından öğrenciler bilgisayar başına oturarak gezinti yaparken Belediye Başkanı Atabay’da öğrenciler sohbet edip, bilgisayar konusundaki bilgilerini ölçtü.

20160121aw638639_02.jpg