Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Didim’e 2 yeni okul daha kazandırılıyor. Efeler Mahallesi Adnan Menderes Bulvarının alt kısmında yapımı devam eden okulun, Valiler İlk ve OrtaOkulunda ilk kademesi olan İlkokulu için ayrılacağı ve Çamlık İlkokulu olarak Eğitim-Öğretime açılacağı öğrenilirken, diğer yapılacak okulun ise Yine Adnan Menderes Bulvar üzerinde olacağı, Hisar Mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunun, ikinci kademesi olan Ortaokulu olarak eğitim-öğretime açılacağı ve Cumhuriyet Ortaokulu adını alacağı öğrenildi.

“BİRİ İLKOKUL, DİĞERİ ORTAOKUL”
Cumhuriyet Ortaokulunun 6057 m2, Çamlık İlkokulunun ise 7552 m2 alan üzerinde yapılacağı öğrenilirken okulların durumuyla ilgili bilgiler veren Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut “Yeni yapılacak olan iki okulun biri Çamlık İlkokulu, diğeri de Cumhuriyet Ortaokulu olarak Eğitim-Öğretimin hizmetinde olacak. Okullarımızın şu an kaba inşaatı tamamlandı, çalışmaları halen sürüyor.” dedi.

“ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
Turgut 24 derslikli olacak iki okulun Kasım ayında kendilerine teslim edileceğini belirterek “Didim merkezde Ortaokulu ve İlkokul yetersiz kalıyor. 2 yeni okulun açılmasıyla biraz rahatlayacağız. 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla Valiler, Cumhuriyet ve Gazi İlk ve Ortaokullarında ayrıştırma yapılamamıştı. Bu okullar açılınca sadece Gazi İlk ve Ortaokulu bu ayrıştırma yapılamayacak ama Gazi İlkokulu içinde okul yeri çalışmamız başlatıldı. Bir memurumuzu bu tahsisler için görevlendirdik. Arazilerimizi tahsis ettikten sonra gerekli yerlere başvuracağız.” dedi.

Lise sıkıntılarının olduğunu altını çizen Turgut “Şu anda hali hazırda 4 lisemiz var. Bu 4 lise 8. Sınıflardan mezun olacak öğrencilerimizin kapsayacak kapasitede değil; İlçemiz bir Endüstri Meslek Lisesi kazandırmak istiyoruz. Şu anda bir lise yerimiz hazır. Bir arsamız da tahsis için hazır; müracaatımızı yaptık” dedi.

Turgut, Didim’de Eğitim-Öğretimin sorunsuz yapılması, okullardaki eksikliklerin tespiti ve çözümü noktasında okulları ziyaret edip, yerinde inceleme çalışması yaptığını dile getirdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png