Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri operasyonda 12 şahıs göz altına alındı. Bilindiği üzere Didim’de 20 Aralık 2015 tarihinde HDP’li grubun Güneydoğu illerinde yapılan operasyonları protesto etmek için yasadışı gösteride bulunmuş, Emniyetin müdahalesinin ardından grup içerisindeki bazı şahıslar güvenlik güçlerine karşı taş, demir çubuk ve şişe atmıştı. Yaşanan bu olay sonrasında yapılan Emniyetin yaptığı inceleme ve araştırmanın ardından operasyon düğmesine basıldı. Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk’un yönettiği ve 134 polisin katıldığı operasyon dün gece sabaha karşı gerçekleştirildi.
Edinilen bilgiye göre; 7 mahallede 7 ayrı eve düzenledikleri operasyonda K.B (22),M.T (21), A.İ (18), B.P (18), B.D (20), H.A (21), R.D (25), F.A (21) A.K (36), Ş.Y (38), Y.Y (18) ve Ö.D (25) adlı 12 şahıs gözaltına alındı. Operasyon kapsamında evlerde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar, gaz tabancası fişeği ile terör örgütü suçlularına ait yayın ve resimler ele geçirildi.
Göz altına alınan şüpheliler “terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, görevli güvenlik güçlerine mukavemet ve kamu malına zarar vermek” suçlarından haklarında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden A.K, S.Y ve Y.Y serbest bırakılırken diğer 9 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.