Edinilen bilgiye göre, Didim'e bağlı Mavişehir Mahallesi Sarıkum mevkiinde bir araya gelen bir grup Suriyeli, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için bota binerek denize açıldı. Botun denize açılmasından kısa bir süre sonra bottaki Suriyeliler arasında tartışma çıktı. Birlikte yola çıktıkları arkadaşları tarafından denize atılan 4 Suriyeli, ölüme terk edildi. Denize düşen göçmenleri gören çobanlar, durumu 155 Polis İmdat hattına bildirdi.

Sarıkum mevkiine gelen Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denizde donmak üzere olan 4 Suriyeliyi karaya çıkardı. Soğuktan titreyen göçmenler, polislerin yardımıyla ıslak elbiselerini değiştirdi. Göçmenlerin çantalarından pasaport ve cep telefonları; yanlarında bulunan çuvallardan ise küçük şişme lastik botlar çıktı. Suriyeliler, ihtiyaçlarının giderilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Polis, sahilde yakaladığı ve organizatör olabileceği düşünülen bir Suriyeliyi gözaltına aldı. Botla denize açılan diğer kaçak göçmenlerin yakalanması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine haber verildi.