Aydın'ın Didim ilçesinde Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu pazar denetimi esnasında, seyyar satıcı tarafından göğsünden bıçaklandı. Zabıta müdürünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay, ilçede kurulan Çarşamba pazarındaki denetimde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zabıta Müdürü Hacıfettahoğlu ekipleriyle birlikte pazar denetimi yaptığı esnada şüpheli B.T. ve eşi, sözlü olarak zabıta müdürüne tacizde bulundu. Sözlü tartışmanın ardından B.T. cebinden çıkardığı bıçak ile zabıta müdürünü göğsünden bıçakladı. Göğsünden bıçaklanan Hacıfettahoğlu yanındaki diğer zabıta personeli tarafından hastaneye kaldırıldı. Şüpheli B.T. olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri olay yerinden kaçan şüpheliyi kısa sürede yakalandı.
Olayın ardından Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve Yardımcısı Zeynel Şener hastaneye gelerek Başhekim Ethem Bilgiç’ten, Hacıfettahoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

Başkan Atabay, zabıta müdürüne yapılan saldırıyı kınadı

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, pazar yerinde yapılan denetim sırasında zabıta müdürüne yapılan bıçaklı saldırıyı kınayarak, sorumlular hakkında huhkuki işlemlerin başlatıldığını ifade etti.
Başkan Atabay yaptığı açıklamada, “Bir süredir Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevini başarıyla yerine getirmekte olan Zabıta Müdürümüz Murat Hacıfettahoğlu, Didim halkının sağlığı ve huzurunu tesis etmek amacı ile kamu görevini yerine getirdiği esnada haksız ve hukuksuz bir şekilde kazanç elde etmesine müsaade edilmeyen bir takım kişi ve kişiler tarafından hain bir saldırıya uğramıştır. Bilinmelidir ki, Didim halkından aldığımız destek ve yasaların bizlere vermiş olduğu yetkiler doğrultusuna görevimizi ifa etmekten asla imtina etmeyeceğiz. Bir süredir yaşadığımız bu planlı ve organize saldırılar karşısında asla yılmadan, aksine daha da güçlü bir şekilde Didim’in ve Didimli’nin hakkını gasp etmeye çalışan büyük, küçük her türlü kirli yapı ve kişiler ile mücadele etmeye devam edeceğiz.
Zabıta Müdürümüzün sağlık durumu iyi yönde seyretmekte olup, bir an önce görevinin başına döneceğine olan inancımız sonsuzdur. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren kişiler ve perde arkasında bu saldırıyı planlayanlar hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır” dedi.