Can yeleği satan 15 işyerindeki denetimlerde 5 işyerinin ruhsatsız olduğu tespit edilirken 206 adet standartlara uymayan yelekler bulunup toplatıldı. 
Türkiye'yi kaçak geçiş için kullanan mültecilerin Ege Denizi'ndeki dramları her gün haber konusu olurken son günlerde üzerinde can yeleği olmasına rağmen kıyıya vuran ölümlü olaylar ardından Didim Belediyesi, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Didim Vergi Dairesi ekipleri ilçede denizcilik ürünleri satan market ve işyerleri denetledi.
15 işyerinde yapılan kontrollerde 5 işyerinin ruhsatsız çalıştığı tespit edildi ve Vergi dairesince işlem başlatıldı. Kontrol edilen işyerlerinin 7’sinde toplam 206 adet standartlara uymayan ve bazılarında strafor yerine sünger kullanıldığı görülen yelekler bulundu.
Tespit edilen sahte can yelekleri belediye zabıtası tarafından el konularak imha edilirken İlçe Kaymakamı İskender Yönden, sahte can yeleği satanlara tepki gösterdi. Yönden, bu konuyla ilgili olarak resmi kurumların denetlemelerini sürdüreceğini belirterek “Bu konuda denetlemelerimiz sürecek; tespit edilenleri cezası yazıldı. O kadar insafsızlar ki bu can yeleklerini giydirip denize salıyorlar. Sahil güvenlik ekiplerimizin denizdeki denetimleri sürüyor. Biz de karada bu satışı yapanları denetimlerimiz sürecek” dedi.