Derneğe 1001 Sevgi Gönüllüleri aracılığı ile ulaşan bağışlarla 3 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi. 

1001 Sevgi Gönüllüleri Oluşumunun başlattığı sosyal duyarlılık artarak devam ediyor. Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) ve 1001 Sevgi Gönüllüleri işbirliği ile 3 engelli vatandaş daha tekerlekli sandalyelerine kavuştu. Bağışçılar aracılığı ile bir akülü tekerlekli sandalye, 2 manuel tekerlekli sandalye düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

İSTANBUL’DAN DİDİM’E GÖNÜLLÜ ZİNCİRİ
Tekerlekli sandalyeleri sahiplerine vermek üzere bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene; 1001 Sevgi Gönüllüleri Oluşumu Başkanı Zeynep Emiroğlu, DİYED Başkanı Bedri Altıntaş, DİYED Yönetim Kurulu Üyeleri, Altınkum Mahallesi Muhtarı Hülya Sümer, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. İlk olarak, 1001 Sevgi Gönüllüleri zincirine İstanbul’dan katılan; Belma Buzlu önderliğinde Florya Bilfen Koleji 2/C sınıfınca alınan akülü tekerlekli sandalye, iki buçuk yaşında kas hastalığına yakalanan ve yürüme engeli bulunan 18 yaşındaki Selin Çıtak’a verildi. Çıtak’ın annesi Sevda Çıtak emeği geçenlere teşekkür ederek, kızının 8. sınıfa kadar örgün eğitim aldığını, ancak lise tahsiline okulların fiziksel konumunun engellilere uygun olmadığı için açık öğretimden devam ettiğini belirtti.
DİYED 1001 Sevgi Gönüllüleri Oluşumu Başkanı Zeynep Emiroğlu ise, basın ve sosyal medya aracılığı ile Sevgi Gönüllüleri Oluşumunun Didim sınırlarını aştığını belirtti. Zeynep Emiroğlu, “İstanbul’dan Hülya Say hanımefendi bizleri sosyal medyadan fark etti. Kendi çalışması ile bizlere İstanbul’dan 2 bin TL destekte bulundu. Sonrasında çevresi ile birlikte eşyalar ve giysiler gönderdi. Daha sonra ise arkadaşı olan Belma Hanım Florya Bilfen Koleji 2C sınıfında öncülük ederek bizlere bu akülü tekerlekli sandalyeyi ulaştırdı. Bizde bu gün bu sandalyeyi güzel Selin’imize veriyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Zeynep Emiroğlu’da kamu binaları ve eğitim kurumlarında engellilere yönelik özellikli bölüm ve sınıfların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

HAYIRSEVERLER SEVİNDİRDİ
Törende, Güzide - Oğuz Altınışık çifti tarafından DİYED’e bağışlanan manuel tekerlekli sandalye ise doğuştan mukopolissakkaridoz hastalığı bulunan ve fiziksel zihinsel engeli olan 8 yaşındaki Beyza Demirkol’a verildi.

Didimlilerin şiir kitapları aracılığı ile yakından tanıdığı kas ve kemik erimesi rahatsızlığı bulunan Abbas Karabulut’a ise Ahmet Çelen tarafından DİYED’e bağışlanan manuel tekerlekli sandalye verildi.

ARTARAK SÜRSÜN
Törenin ardından konuşan Zeynep Emiroğlu, bu tip yardımlaşmaların engelli bireyler için yeterli olmasa da artarak sürmesi konusunda toplumun tüm kesimlerinin duyarlılık göstermesini diledi.
DİYED Başkanı Bedri Altıntaş ise, 1001 Sevgi Gönüllüleri aracılığı ve bireysel olarak derneğe katkı sunarak, engelli vatandaşlara umut olan herkese teşekkürlerini sundu.