Didim Belediye Meclis üyeleri olağanüstü toplantıda bir araya geldi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya AKP grubundan Murat Parmaksız, DSP grubundan Mustafa Kıray katılmadı. Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay başkanlığında tek gündem maddesiyle toplanan meclis toplantısında Orman kampının ihalesi olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Meclise bilgi veren Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Yer sahibi Orman ve Su İşleri Bakanlığında olan ve Didim’de Orman Kampı olarak bilinen alanın 26 Mayıs 2014 günü Manisa’da ihaleye çıkacağını belirterek “İhaleye Belediye olarak bizde katılacağız. İlçemiz için bu yer çok güzel bir yer; biz ihaleyi alırsak şayet burayı belediye olarak işleteceğiz. Amacımız para kazanmak değil; nadir bir yer olan burasını Didimlilerin ve Didim dışından gelenlerin kullanabileceği güzel bir yer oluşturmak. Bu noktada sizlerden destek istiyoruz” dedi.

Başkan Atabay’ın açıklamalarının ardından oylamaya geçilirken oy birliğiyle Başkan’a yetki verildi.

“ORMAN KAMPINI DİDİM’İN YÜZ AKI YAPMAYI PLANLIYORUZ”
Başkan Atabay, toplantı sonrası yaptığı açıklamada; “Pazartesi günü ihaleye bizzat ben gireceğim. Oranın Didim’e kazandırılması lazım; Orayı alanlar daha sonra bunu alt kiracılara kiralıyor. Biz buranın ihalesini alabilirsek Didim’e yakışır, çok güzel alanlar yaratmayın planlıyoruz. Oranın dokusunu bozmadan yeşillik içerisinde etkinliklerin yapıldığı çok rahat denize girildiği, konserlerin olduğu karşıdaki küçük ada ile bağlantısının yapılarak Didim’in tanıtımında kullanılabilecek bir yer yapmayı planlıyoruz. Yani Didim’in yüz akı olacak bir yer yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.