Kentin en önemli geçim kaynaklarından birinin turizm olduğunu ancak bu sektördeki olumsuzlukların kentte de ciddi şekilde hissedildiğini belirten Depboylu, sorunlara ilişkin önlemlerin bir an önce alınması gerektiğine işaret etti.

Depboylu, Aydın'ın tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda da sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Depbooylu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle;

Turizm Sektörü Krizde

Aydın'ımızın en önemli geçim kaynaklarından biri biliyorsunuz, turizmdir. Maalesef, 2016 yılında yaşanan gelişmelerin neticesinde turizmdeki kriz tüm sektörlerin gelirini düşürmüştür. Bu durum ciddi krizlere yol açmaktadır. Kuşadası TÜRSAB Başkanıyla yaptığımız görüşme sonucunda aldığımız bilgiler maalesef kaygılandırıcıdır.

Kuşadası'na gelen yıllara göre gemi sayısı 2015 yılında 900'e yakın, 2016 yılında 500 civarı, 2017 rezervasyon sayısı ise 175 ve ne yazık ki gittikçe de sayı düşmekte.

Bu negatif durumun 2016 yılında turizm sektörüne ve sektördeki işletmelere verdiği zarar yüzde 70 oranına ulaşmıştır. Didim ilçemizde de durum farklı değil.

Bu durum turizmcilerimizin yanı sıra, geçimini bu yolla sağlayan yöre halkını da olumsuz etkilemektedir.

Kuşadası Limanı'na gelen gemilerin azalması demek, sadece Kuşadası'na gelecek olan turistin azalması demek değildir; Denizli Pamukkale, Karacasu Afrodisias, İzmir Selçuk Efes'e gelecek olan turist sayısının da azalması demektir. 

Turizmcilerin Borçlarının Ertelenmesi Gerekiyor

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler mali büyüklüklerine göre değerlendirilerek borçlarının ertelenmesi, teşvik ve sübvanse edilmesi gerekiyor; yöre halkının borçlarının tekrar yapılandırılması gerekiyor.

Aydın'ımız turizmin yanı sıra asıl tarım ürünleriyle öne çıkan; inciri, pamuğu, zeytini, kestanesi gibi ürünleriyle sadece iç piyasada değil, dünya piyasasında da önemli bir yere sahip.

Tarım ve Hayvancılıkla Uğraşanlar Büyük Sıkıntıda

Söz verilip de yerine getirilmeyen ve çiftçilerimizin hâlâ beklentide olduğu zeytin ve zeytinyağına destek henüz zeytincilerimize verilmemiştir.

İncire verilen destek sadece Hükûmet yandaşlarına değil, tüm yöre halkına, çiftçilere verilmelidir; devletin görevi, vatandaşlarımıza, Türk milletinin, aziz Türk milletinin her ferdine eşit haklar sunmaktır.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan bakımıyla geçinenlerin en büyük sıkıntısı yem fiyatlarının yüksekliği, süt ürünlerinin düşük fiyata satılması.

Özellikle Çine yöremizdeki hayvan hırsızlığına da artık bir çözüm bulunması gerekiyor, bu konuda kanuni düzenlemelerin tekrar ele anılması gerekiyor.

Çiftçilerimiz bankaya kefilsiz gidemiyor, bütün çiftçiler birbirine neredeyse kefil olmuş durumda. Çiftçi borcunu ödemeye çalıştıkça temerrüt faizleri kendisini zorluyor. Çiftçinin borçlarının tekrar yapılandırılması gerekiyor. Çiftçinin ödediği mazot bedeli 4,70 TL, yatçının aldığı 2 TL civarında, biraz vicdan diyorum.

Verdiğiniz Sözleri Yerine Getirmeniz Gerekiyor

Hükûmet olarak seçim zamanında verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz gerekiyor. 

Aydın-Denizli Otoban hattının hızla bitirilmesi gerekiyor.Çıldır Havaalanımız hiç olmazsa ticari uçuşlara açık hâle getirilmeli, bu düzenlemenin yapılması gerekiyor.

Bugüne kadar verdiğiniz sözleri tutmanız gerekiyor, bunu özellikle rica ediyoruz.

Ama, bu arada güzel bir gelişme var. 49 ilde 141 ova, büyük ova kapsamına alınmış.Aydın bunların dışında bırakılmıştı, öğrendiğime göre Aydın, Karpuzlu ve Davutlar ovaları bu kapsama alınmış, bu memnuniyet verici.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA