Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından düzenlenen Demirci Mehmet Efe’yi anma törenine Milli Mücadele dönemi kahramanlarından Aydın cephesi Kuva-yi Milliye komutanı Nazillili Demirci Mehmet Efe’nin torunları ve Demir Mehmet Efe Kitabının yazarı İbrahim Kiraz katıldı. İlk tören Demirci Mehmet Efen’nin Eğriboyun Mezarlığındaki kabri başında yapıldı.

Eğriboyun Mezarlığı’ndaki anma etkinliğine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, Demirci Mehmet Efe kitabının yazarı İbrahim Kiraz, Demirci Mehmet Efe’nin torunları Metin Demirciefe, Mehmet Demirciefe, Rafet Demirciefe, Meral Yurteri, Ekrem Yurteri, Emre Yurteri, Seçil Yurteri, Mehmet Dündar, Gül Dündar, Gülseren Temel, Mehmet Kemal Altan ile ilk eşinden yeğeni Ziya Demirciefe ve gelini Münire Demirciefe ile belediye çalışanları katıldı.

Demirci Mehmet Efe’nin mezarı başında okunan Yasin-i şerif ve aşırların ardından toplu olarak Cumhuriyet Parkında bulunan Demirci Mehmet Efe heykeli önüne geçildi. Burada devam eden programda Demirci Mehmet Efe kitabının yazarı İbrahim Kiraz, Demirci Mehmet Efe’nin Milli mücadele dönemindeki sözlerinden kesitler verdi.

Yazar İbrahim Kiraz, Demirci Mehmet Efe’nin “Ben bu topraklarda Türk doğdum. Türk ölürüm. Ecdadımın kemiklerini sızlatmam” diyerek vatan toprağına sahip çıktığını vurgulayarak bu duygularla kuvvetleriyle birlikte Nazilli’yi yunanlıların elinden aldığını söyledi. 
Demirci Mehmet Efe’nin Milli Mücadeleye katılış aşamalarını ve o dönem de verdikleri mücadelelerini de anlatan İbrahim Kiraz, Demirci’ye olan minnettarlığını ifade ederek torunlarına teşekkür etti.

Nazilli’nin önemli bir tarihi hatırası ve mirası olan Demirci Mehmet Efe’ye minnet ve şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Hepimizin bildiği gibi bu günlere ulaşmak kolay olmadı. Geçmişteki yaşanan bağımsızlık mücadelesi ve ödenen bedeller bir tanıklık sayfasıdır. Hepimiz buradan ders almalı ve atalarımızın emanet ettiği bu bağımsızlık ve milli birlik meşalesini layıkıyla korumalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız.

Kuvay-i Milliye kahramanlarından Demirci Mehmet Efe de tarihi bir miras ve emanettir. Nazilli Belediyesi olarak kültürümüze ve tarihimize de değer vermekte, sahip çıkmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda Belediyemizce Efemize ait bir anıt heykel yapılmış, Demirci Mehmet Efe Türküsü besteletip yurtiçinde ve yurtdışında da tanıtılmasına ayrıca önem verilmiştir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kuva-yi Milliye kahramanı, Nazilli’nin önemli bir tarihi hatırası ve mirası olan Demirci Mehmet Efe’nin Anıt Heykeli önünde Belediye Başkanı Alıcık, Demirci Mehmet Efe’nin torunlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA