52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 8. ve son ayağı olan Marmaris-Selçuk etabında Aydın ve ilçeleri geçildi. Yol güzergahında bisikletçilerin geçişleri büyük ilgi gördü.

Bando takımları ve değişik etkinliklerle bisikletçiler karşılandı. Bazı ilçeler de bunu fırsat bilerek tanıtım için çaba gösterdiler. Selçuk ilçesinde sona eren 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda genel klasman birinciliğini İspanya'nın Caja Rural-Seguros RGA takımından Portekizli Jose Gonçalves kazandı.

Uluslararası Bisiklet Birliği takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyonun son gününde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından 201,7 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabının startını verildi. Sporcular, Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi'nden başlayarak dört yanı ormanlarla çevrili 400-02 kara yolundan Gökova Körfezi etrafından geçerek 8 kilometrelik Sakar Rampası çıktılar. Muğla'nın Ula ilçesinden geçen bisikletçiler Muğla Cumhuriyet Meydanı'ndan geçerek D-550-14 Aydın-İzmir kara yolundan Aydın'a ulaştılar. Aydın etabına ulaşan bisikletçiler bu etabı da geçtiler. Aydınlılar bisikletçilere büyük ilgi gösterdiler. Polislerin yol güzergahı ve geçişlerde geniş güvenlik önlemi aldı. İzmir'in Selçuk ilçesinde biten 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda genel klasman birinciliğini İspanya'nın Caja Rural-Seguros RGA takımından Portekizli Jose Gonçalves kazandı.