CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, okul müdürleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden oluşan bir WhatsApp grubunda yanlışlıkla paylaşılan torpil mesajını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Mesajda, Şehit Fehmi Koç İlköğretim Okulu'ndaki bir kadın öğretmenin, Büyükmangıt İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı pozisyonunda göreve başlaması isteniyor.

Mesaja göre, AKP Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu, bir kadın öğretmenin, müdür yardımcısı yapılması için, MEB Ceyhan Şube Müdürü'ne talimat verdi. MEB Ceyhan Şube Müdürü Murat Bulut ise bu öğretmenin, müdür yardımcısı olması için yazısının yazıldığını bildirdi. Olayı Meclis gündemine taşıyan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi. Bu skandal torpil mesajının iktidarın yürütme üzerindeki etkisini açıkça ortaya koyduğunu belirten Baydar, Türkiye genelinde AKP eliyle bu ve benzeri torpilli atamaların yapıldığı kanaatini oluşturduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz’a “Talimatı veren AKP Ceyhan İlçe Başkanı ve talimatını yerine getiren yetkililer hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa hangi aşamadadır?” diye soran Baydar, söz konusu WhatsApp grubundaki diğer mesajların inceleme altına alınıp alınmadığına da yanıt istedi. Baydar, “Başta Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye genelinde bu ve benzeri talimatlarla torpil yapılıp yapılmadığının incelemesi başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA