Mustafa Kemal Çakır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 

Ekonomik kriz, motorin zamı,  elektrik zamı, doğalgaz zamı ve bilimum zamlarla uğraşırken, tarlamızı nasıl ekeceğiz? gübremizi nasıl alacağız? tohumu  nasıl alacağız?  Diye düşünürken Velhasıl bütün zamlarla cebelleş olmuşken, tüm ülke gibi bizim de moralimiz Söke’nin son günlerdeki hava durumu gibi sıfırın altındayken bir gazetede Metin Yavuz’un  röportajını okudum. 
Gülmekten karnıma ağrılar girdi.

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin  Yavuz da bildiğin bir fobi oluşmuş. Özlem Çerçioğlu fobisi. Özlem Başkan  olmasa röpörtaj yapılmayacak. 

Her kelimesinde her satırında her paragrafında Aydın Büyükşehir Belediye  Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun adını geçiriyor. Onun ismi geçmese Metin Yavuz’un yazılarını okuyacak olan yok. kendi de biliyor ondan dolayı böyle bir fobi edinmiş. 

Kimisi yüksekten korkar, kimisi karanlıktan korkar kimisi, denizden korkar, bu korku sonra fobi haline dönüşür. Metin Yavuz’un Özlem Çerçioğlu fobisi onu esir almış durumda.

Metin Yavuz korkusundan kendini Özlem Çerçioğlu fobisine zincirlediği için Söke  Organize Sanayi Bölgesinde yaşananları görmüyor, çiftçiyi  görmüyor,emekliyi görmüyor,  fakir fukarayı görmüyor. 

Bir bak arkadaş sağına soluna, bir bak neler oluyor bu memlekette bir bak. 
Sokağa çıkamazsın caddeye çıkamazsın SGK seni bulamıyor devlet bulamıyor Vatandaş göremiyor. 

Ama ben en son seni Organize  Sanayi Bölgesinde  gördüm. Cumhurbaşkanımız oraya geldiğinde. Peki ondan sonra hiç Organize Sanayi Bölgesine  uğradın mı? elektrik zamlarından, kısıtlamalı doğalgazdan sonra bir uğradın mı? Oraya  

Organize Sanayi Bölgesinde  sanayicinin durumu işler acısı!  %40 doğalgaz kısıtlamasına gidilmesi demek  %40 iş hacmini düşmesi demek. Yüzlerce işçi, ücretsiz izine çıkarılıyor,  kış gününde fabrikalar üretimlerini yarı yarıya düşürüyor, bugün başlayan elektrik kısıtlamasından sonra şalteri indiren fabrikalarda üretim duruyor. 

Sen kalkmışsın hala Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı diyorsun!  ya kardeşim ülke batıyor, ekonomi çöküyor, insanlar aç!Ve sen 20 yıldır iktidardasın!