CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya ile Belediye Meclis Üyeleri; Afet Er, İbrahim Muslu, M. Levent Tuna, Abdullah Arıcı, Ahmet Karakaş, Yasemin Gürsoy, İsmail Yerli, Fahri Semerci ve Mehmet Güne'nin imzalarının bulunduğu basın açıklaması şu şekilde;

"Bilindiği gibi 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim süreci içerisinde bulunuyoruz. Demokratik geçmesini arzu ettiğimiz bu süreçte maalesef arzu edilmeyen durum ve olaylarla da karşı karşıya kalmaktayız.

2014 yerel seçimlerinde birlikte seçildiğimiz mevcut belediye başkanı, partimizin karar organlarınca aday gösterilmediği için CHP’den istifa kararı almış ve farklı bir partiden belediye başkan adayı olduğunu açıklamıştır. CHP’li Belediye Meclis Üyeleri olarak bizlerin grup toplantılarını tüzük gereği, ilçe başkanlığında yapıyor olmamızı konu etmiş ve tarafımıza bundan duyduğu rahatsızlığını dile getirmiştir.  

CHP Tüzüğünün 61. Maddesi oldukça açıktır; “Belediye ve il genel meclislerindeki partili üyeler bir grup oluştururlar. Partili belediye başkanı, belediye meclisindeki parti grubunun doğal üyesidir. İl başkanı il genel meclisi, büyükşehir ya da il belediye meclisi parti gruplarının, ilçe başkanı ise ilçe çevresindeki belediye meclisi parti gruplarının başkanıdır.

Bu maddeden de anlaşılacağı gibi partilimiz olmayan bir belediye başkanının, grup toplantılarımız hakkında yorum dahi yapması yanlıştır.

Diğer taraftan geçtiğimiz hafta içinde CHP’li belediye meclis üyeleri olarak; belediye işçilerine yönelik mobbing uygulandığı iddialarına ilişkin kendisi ile görüşme yapmak istedik. Ancak bu konuda bizlerle görüşmek istemediğini iletmiştir.

Yaklaşık 5 yıldır birlikte çalıştığımız, aldığı birçok kararda arkasında durduğumuz belediye başkanının; antidemokratik ve baskıcı uygulamalarının yanında, meclis üyelerini hiçe sayan tutumunu da kınıyoruz.

Bu nedenlerle şubat ayı olağan meclis toplantısına katılmama kararımızı siz değerli kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz."