Aydın’daki 14 Ziraat Odası Başkanı, Meclis’te CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız’ı ziyaret etti.  Mehmet Kendirlioğlu başkanlığındaki heyette Buharkent, Bozdoğan, Karacasu, Koçarlı, Karpuzlu, Kuyucak, İncirliova, Nazilli, Köşk, Çine, Söke, Didim, Germencik ve Efeler Ziraat Odaları Başkanları da yer aldı.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda pamuk üreticilerinin uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle çözülemeyen sorunları tartışıldı.

Pamuk üreticilerin sıkıntılarına dikkat çeken oda başkanları, girdi maliyetinin yüzde 60 yükseldiğini, pamuğun kilogram maliyetinin 4,5 lira olmasına rağmen satış fiyatının 3,20 kuruş olduğunu dile getirdi. Aydın’daki pamuk üretiminin bitme noktasına geldiğini belirten oda başkanları bu durumun bir an çözüme ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

CHP’li milletvekilleri toplantı sonrası yaptıkları yazılı açıklamada, oda başkanlarının talepleri çerçevesinde pamuk üreticilerinin sorunları için “acil önlem paketi”ni açıklayarak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.

PAMUK ÜRETİCİLERİ İÇİN ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI

1- Pamuk primi ve primin en geç Aralık-Ocak ayı içinde ödeneceği derhal açıklanmalıdır.

2- Pamuk primi en az 1.5 TL olmalıdır.

3- Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) müdahale ederek alım yapmalıdır.

4- Bölgedeki pamuk kooperatiflerine düşük faizli kredi verilmeli, bu kooperatifler vasıtasıyla pamuk alımı yapılmalıdır.

5- Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçları faizsiz 5 yıl vadeye yayılarak ertelenmelidir.

23872e00-c4b8-460b-9c00-4f4643cd094d.jpg5ac50542-a78b-4174-9eea-12fad3feaa6d.jpg