Önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın taslak müfredat programı hakkında kurumlardan görüş alma süresini 20 güne sıkıştırmasının, şimdiden gelen görüş ve önerilerin dikkate alınmayacağı anlamını taşıdığı açıklamalarına yer veren Metin Lütfi Baydar, Çıkarılan taslak programın önümüzdeki eğitim öğretim yılında pilot okul uygulaması yapılmadan hayata geçirilmesi, tıpkı 4+4+4 düzenlemesinde olduğu gibi, eğitim sisteminin temelini oluşturan müfredat konusunu oldubittiye getirme çabası mıdır? diye sordu.

Baydar'ın Bakan İsmet Yılmaz'a Yönelttiği Sorular CHP'li Baydar'ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği sorular şöyle; Ülkenin geleceğine yön veren müfredat gibi bir önemli konuda kurumsal önerilerin 3 Şubat gibi kısa bir süreye sıkıştırılmasının gerekçeleri nelerdir?

Bu durum getirilen önerilerin pek de dikkate alınmayacağının bir itirafı değil midir? Cep telefonu ile atılan mesajlarla zümre öğretmenlerden, 53 konu başlığı altında müfredat değişikliği konusunda 1 hafta içinde görüş istenmesi ile ne amaçlanmaktadır? Çıkarılan taslak programın önümüzdeki eğitim öğretim yılında pilot okul uygulaması yapılmadan hayata geçirilmesi, tıpkı 4+4+4 düzenlemesinde olduğu gibi, eğitim sisteminin temelini oluşturan müfredat konusunu oldubittiye getirme çabası mıdır? Eğitim ve öğretimdeki haftalık ders saati sayıları belirlenmeden müfredat nasıl yapılacaktır? Okul öncesi zorunlu eğitim düşünülmekte midir? Düşünülüyorsa hangi yaşa denk getirilecektir? 5 yaşına denk getirilecekse okula başlama yaşı 6 olacak ve hazırlanan tüm müfredatın baştan yenilenmesi gerekmeyecek midir? 5.sınıfların hazırlık sınıfları olup olmayacağı netleşmemesi ileride tüm müfredatın değişmesine neden olmayacak mıdır?

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA