Aydınpost’a yaptığı özel açıklamada Germencik Belediyesi’nin iştiraki GER-KOOP’un vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirmediği ve toplanan paraların hesabını verilemediği için üyelikten ve yönetimden istifa ettiğini ifade eden Muhtar Emin Tay’ın sözleri Germencik’te 7’den 70’e herkesin dikkatini çekti.


MUHTAR NE DEMİŞTİ?
Özlem Çerçioğlu'nun kendilerine ciddi destek sağladığını ifade eden Muhtar Emin Tay, “5 muhtar arkadaş ile birlikte Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile konuyu istişare ettiklerini, Özlem Hanım'ın bize verdiği desteği kendisine söyledik ve sizden güç almak istiyoruz diye de ekledik. Belediye Başkanı Fuat Öndeş de bunun üzerine ben size bir teklifte bulunayım sizin kooperatifinizi biz devre alalım kurduğumuz GER-KOOP ile bu çalışmaları gerçekleştirelim. Sonrasında 7 arkadaşla birlikte biz bu kooperatifi kurduk. 2,5 yıl geçti birçok insanı üye yaptık, köylerden bu yerlerden 1000’er lira para topladık. Fakat şu anda geldiğimiz şu süreçte yani 2,5 yılda tanklarımız köy meydanında çürüdü, aracımız orada duruyor, hiçbir işlem yapılmadı. Kendi içlerinde bir güvensizlik ve çatışma var, belediye başkan yardımcıları ayrı bir tavırda, meclis üyeleri ayrı bir kurum gibi, belediye başkanımız da sadece üst katta 3 tane sekreterin başkanı başka bir şey yok.  Bana göre belediye başkanı halkın başkanı olması lazım. Ama bugüne kadar derdimizi anlatamadığımız için mecburiyetten o kooperatif üyeliğinden ve yönetiminden istifa etmek zorunda kaldım” dedi.


BAŞKAN FUAT ÖNDEŞ’TEN SEDAT PEKER İMAJLI BASIN TOPLANTISI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sosyal medyada paylaşımlar yapan organize suç örgütü lideri iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker’in söylemlerini toplantıda sıkça telaffuz eden CHP’li Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Aydınpost’un yaptığı haber için de “Namusu maaşı kadar olan gazeteci” benzetmesiyle dikkat çekti.
Sedat Peker gibi konuşma arasında “Söylediklerimin bir tanesi yalan çıksın parmaklarımı teker teker keseyim, onların lügatından konuşuyorum” ifadelerini kullanan Fuat Öndeş, eleştiriye açık olduğunu da söyledi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÜT TANKINI KALDIRDI
Öte yandan toplantıda Sedat Peker’e özenen tavır ve söylemleriyle tepki toplayan CHP’li Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in açıklamalarından birkaç saat sonra ise Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karaağaçlı Muhtarı Emin Tay’ın da dile getirdiği süt tankları çürüyor iddiası sonrası Dağyeni mahallesindeki süt tankını kaldırdı. BŞB'nin tankları kullanacak olan başka bir kooperatife vereceği açıklandı.
Gündüz saatlerinde Dağyeni mahallesindekilere “Birkaç gün içerisinde süt toplamaya başlayacağız, sakın gazeteye aksi bir şey söylemeyin” yönünde telkinde bulunduğu öne sürülen CHP’li Fuat Öndeş’in süt tankının kaldırılması sonrası muhtarın telefonlarına bile çıkamadığı, rezil duruma düştüğü konuşuluyor.