AYDINPOST HABER SERVİSİ- CHP’li Baydar, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde; “Ülkemizde Kamu-Özel ortaklığı ile şehir hastanelerinin yapıldığı ve yapılan anlaşma gereği söz konusu hastanelere kira bedeli ödendiği, %70 oranlarında Sağlık Bakanlığı tarafından doluluk garantisi verildiği kamuoyunda konuşulmaktadır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Kamu-Özel ortaklığı ile ihale edilip yapılması başlanan ve yapımı biten kaç şehir hastanesi vardır? Bu hastaneler hangi ilde, kaç yatak kapasitesine sahiptir?

Yapımı devam eden ya da yapılan hangi ildeki şehir hastaneleri, hangi şirketlere hangi bedel karşılığında ihale edilmiştir?

İhale aşamasında olan ve ihaleye çıkarılması planlanan hangi ilde kaç şehir hastanesi vardır?

Kamu-Özel ortaklığı ile yapımı biten sağlık kuruluşlarına Sağlık Bakanlığınca her biri için kaç TL kira bedeli ödenmektedir?

Kamu-Özel ortaklığı ile yapımı biten ya da devam eden hangi ildeki hangi sağlık kuruluşuna yüzde kaç doluluk garantisi verilmiştir? Açılan şehir hastanelerinin aylar itibarı doluluk oranları nedir? Yapılan anlaşma gereği doluluk oranının karşılanmadığı şehir hastanelerine bütçeden aktarılacak tutar kaç TL’dir?

Şehir hastanesi yapılması gerekçesiyle hangi illerde hangi devlet hastaneleri kapatılmıştır? Kapatılan bu hastanelerin yatak kapasiteleri ve doluluk oranları nedir?

Şehir hastanelerinin olduğu illerde kapatılacak olan hastanelerin çalışan personellerinin akıbeti ne olacaktır?

Yapımı devam eden ya da tamamlanan şehir hastanelerine personel alımı nasıl yapılacaktır?