Bayramlaşma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Belediye Başkan Yardmcısı Sumran Ünal, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Dalar ve çok sayıda partili katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, bayramların barış, kardeşlik ve dostluk olduğunu hatırlatarak, "Ülkede birlik ve beraberliğin kuvvetlendiği, patlamaların olmadığı, insanların yatağa aç girmediği, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, herkesin bayramını kutluyorum" dedi.

"CHP bu devletin kurucu mayasıdır"
CHP'nin devletin kurucu mayası olduğunu kaydeden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartları, yaşanan sorun ve sıkıntıları hepimiz yakından takip ediyoruz. CHP bu Cumhuriyet'in bu devletin kurucu mayası, ulusal kurtuluş savaşımızın siyasi öncülüğünü yapmış, cumhuriyetimizi kurmuş, çok partili demokrasiyi ülkemize getirmiş, sosyal devletin uygulamaya geçmesi yönünde geçmişte CHP merhum Bülent Ecevit döneminde sosyal devlet anlayışını yaşama geçirmiş, bugün ise genel başkanımızın da her fırsatta ifade ettiği gibi tam demokrasiye geçme görevi ve sorumluluğu içerisinde olduğumuzun hepimize ve tüm ulusumuza ifade etmeye çalıştığı bir noktadayız. Geldiğimiz ve içerisinde bulunduğumuz şartlarda, elbette sorunlardan ve kaosdan çıkışın yolu tam demokrasiye geçmek ve kışlaya, camiye ve yargıya siyasetin girmediği tam demokrasinin işlediği bir otamı yaratmaktır. Bu anlamda da en büyük görev CHP'ye düşmektedir. Çünkü bu değerlere sahip çıkan tek parti CHP'dir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye'nin gündeminin takip edilemeyecek kadar hızlı değiştiğini ifade ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Geçen bayramda bayramlaştığımızda iyi şeyler dilemiştik ama geçen süre içerisinde Türkiye'nin gündemi takip edilemeyecek kadar hızlı değişiyor. Bugün darbe girişimini önleyen bir ülkede, darbeye karşı başarılı olmuş halkın güven ve demokrasi içerisinde özgürlükle kucaklaşacağı bir bayrama girmemiz gerekirken, kaygının ve cadı avının hakim olduğu bir tablo içerisinde bayramlaşıyoruz. Cumhuriyet'i kuran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve o kadro Cumhuriyet'in harcını çok iyi kardı.15 Temmuz darbe girişimi bu harcın sağlam karıldığını da gösterdi. Türkiye'yi doğru bir çizgiye sokacağız. Böylesi güvensiz bir ortam içerisinde çocuklarımıza bir gelecek kurabilmemiz mümkün değil. Her zamankinden daha fazla inanarak siyasete, partimize, ideolojimize, sosyal demokrasiye ve Atatürk'e sahip çıkarak bayramları layıkı ile kutlayacağız"

Tezcan'ın coşkulu konuşmasının partililer tarafından alkışlanmasının ardından tüm protokol ve partililer birbirleri ile bayramlaşıp, birbirlerine huzur, mutluluk ve barış dolu bir bayram dileyerek bayramlaşma törenini sonlandırdılar.

chp-aydin-bayramlasma.jpg