İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nda bir kez daha birlik başkanlığına seçildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da yeni dönemin başkan vekilleri oldu.

30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk kez toplanan Ege Belediyeler Birliği’nde genel kurul heyecanı yaşandı. Kültürpark İzmir Sanat’ta yapılan genel kurul toplantısına birlik üyesi belediyelerin başkan ve temsilcileri katıldı. Yeni dönemde görev yapacak Başkan ve yetkili kurulları belirlemek için yapılan seçimde aday gösterilen tek isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Başkan Kocaoğlu, kullanılan 88 geçerli oyun tamamını alarak bir kez daha Ege Belediyeler Birliği Başkanı seçildi. Birliğin Birinci Başkan Vekili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İkinci Başkan Vekili ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu oldu.

HALUK ALICIK ENCÜMENDE GÖREV ALDI
Genel Kurul’da seçimle belirlenen Ege Belediyeler Birliği Encümeni ise şu isimlerden oluştu:
Cengiz Ergün (Manisa-MHP), Özlem Çerçioğlu (Aydın-CHP), Haluk Alıcık (Aydın-Nazilli-MHP), Ahmet Çibik (Afyon-İscehisar-AK Parti), Zeynel Bakıcı (İzmir-Selçuk-AK Parti), Mehmet Kocadon(Muğla-Bodrum-CHP), Mahmut Badem (İzmir-Ödemiş-AK Parti)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oylamanın ardından kendisine duyulan güven ve teveccühün yansıması olarak bir kez daha Ege Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesi nedeniyle tüm üyelere teşekkür etti.