Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Çanakkale’den Anadolu’ya projesi kapsamında yola çıkan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi TIR’ Aydın’a geldi. Çanakkale Savaşları'nın anlatıldığı ve savaşlarda kullanılan malzemelerin sergilendiği 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi' 26. durağında Aydınlılarla buluştu. 

Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde düzenlenen Gezici müzenin açılış programına Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve yardımcıları, Kurmay Albay Cahit Hakan, Öztürk, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Cavit Okur, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“UNUTULMAMASI GEREKEN BİR DEĞERİMİZDİR”
Açılış konuşmasını yapan Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Cavit Okur, TIR hakkında bilgiler vererek, “Çanakkale Savaşları'nın gelecek nesillere layık olduğu şekilde öğretilmesi ve aradaki mesafeler nedeniyle ziyaret edemeyen kişileri Çanakkale Savaşını anlatmayı planlıyoruz. Hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Çanakkale Savaşı milletimiz için derin bir yaraya sahip olup unutulmaması gereken bir değerimizdir” dedi.

“ÇANAKKALE DESTANI İLE YENİ BİR TARİH YAZILMIŞTIR”
Aydın Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada; “Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Milletimizin ortaya koyduğu Çanakkale destanı neticesinde adeta yeni bir tarih yazılmıştır. Bu nedenle Çanakkale ruhunu pekiştirmek amacıyla, ‘Şehitler diyarından Anadolu’ya sloganıyla yola çıkan Çanakkale 100.Yıl Gezici Müzesi’ni ilimizde görmekten büyük bir mutluluk duyuyor, bizlere bu heyecanı yaşatanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’nin açılış kurdelesi kesilerek müze sorumlu Ahmet Uslu eşliğinde müzede yer alan eserler protokol üyelerine tek tek anlatıldı. Müzeyi gezdikten sonra Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi sorumlusu Ahmet Uslu Vali Erol Ayyıldız’a yazmış olduğu ‘Dünden Bugüne Gelibolu’ adlı kitabını ve Çanakkale Savaşlarını anlatan rozet hediye etti.

Bir hafta boyunca ziyaretçilerine açık olacak olan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 26 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihleri arasında Aydın'da olacak. Müzede savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemeler sergilenirken müzede toplam 4 bine yakın eser yer alıyor.

20140526aw099939_01-(copy).jpg

20140526aw099939_02-(copy).jpg

20140526aw099939_03-(copy).jpg

20140526aw099939_05-(copy).jpg

20140526aw099939_06-(copy).jpg