Aydın’daki ziraat odası başkanlarından bazıları, çiftçinin içinde bulunduğu durumu görüşmek üzere Ankara’ya gitmişlerdi. Başta Tarım Bakanı olmak üzere ilgili bakanlıklarla görüşecek olan heyete Aydın milletvekilleri de eşlik etti. 

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakcıoğlu, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Yüksel Yılmazoğlu, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Abdullah Sevgi ve diğer ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaretleri öncesinde PCR testi yaptırdı. Test sonucu pozitif çıkan Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel'in otelde karantinaya alınması için harekete geçilirken kendisiyle birlikte aynı arabada Ankara'ya yolculuk yapan diğer başkanlar ve heyete eşlik eden AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de bulaş riski nedeniyle test yaptırmak zorunda kaldı. Bakanla yapılacak toplantı ise iptal edildi.

Karantina kuralları içerisinde karantinay girmesi gereken Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel'in otomobil kiralayarak Aydın'a dönmeye kalktığı ve yolda trafik kazası geçirdiği öğrenildi.

Başkan Özel'in Ankara'da karantinaya grimek yerine Bozdoğan'daki evinde kendini izole ettiği öğrenildi.