“Gelir vergisi Kanunu ile bazı Kanunlarda ve 375 sayılı kanun hükmünde değişiklik yapılmasına yönelik kanunu teklifinin” TBMM alt komisyonda kabul edilmesi hakkında gerçekleşen basın açıklamasında Birlik Haber – Sen Aydın şube başkanı Eşref Güzel Vergide adaletsizliğe hayır dediklerine belirterek “Anayasamızın “Vergi Ödevi “ başlıklı 73. Maddesinde “ Herkes Kamu giderlerine karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle” yükümlüdür demesine rağmen, ülkede toplanan vergilerin azımsanmayacak ciddi bir kısmı çalışanlardan alınan dolaylı ve doğrudan vergilerden oluşmaktadır. Hatta verginin en kolay tahsil edildiği kesim kamu çalışanları olmaktadır” dedi.

Adil, sosyal, hukuk sisteminin daha da güçlenmesi için tüm vatandaşlarına eşit ve kazançları oranında vergi sistemini getirilmesi gerektiğinin altını çizen Güzel “ Gün vergi adaletinin sağlanması için bir adım atma günüdür” diye konuştu.

Güzel Birlik Haber- Sen’in taleplerini açıkladı.

"1 -) Bu adaletsiz vergi düzeninin değiştirilmesini, özellikle 399 sayılı KHK kapsamında ve çeşitli kanunlara göre İdari Hizmet Sözleşmesi ile çalışan emekçilerin vergi yükü altında ezilmesine son vermek için bu çalışanların Gelir Vergisi Hesaplaması Brüt Maaş üzerinden değil Net Maaş üzerinden yapılsın

2 -) Mevcut vergi matrahları %100 oranında artırılsın

3 -) Kamu çalışanlarının gelir vergisi ilk basamak olan %15’e sabitlensin

4 -) Taşeron olarak çalışanlar ve asgari ücretiler Gelir Vergisinden muaf tutulsun"

diyerek sözlerini sonlandırdı.

img_0148-001.jpgimg_0149-001.jpgimg_e0157.jpg