15 Ekim “Beyaz baston körler güvenlik günü” dolayısı ile bir açıklama yapan Altı nokta körler derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen “ Sadece Aydın Büyükşehir Belediyesin’den değil, ilçe belediyelerinden de Beyaz Baston desteği bekliyoruz” dedi.

İLÇE BELEDİYELERİNDEN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

Aydın’da bin 67 görme engelli bireyin yaşadığını belirten Özen “ Bin 67 görme engellinin Beyaz Baston ihtiyacı için sosyal medyada kampanya başlatmıştık. Fakat her dönemde bu talebimiz olduğun da Aydın Büyükşehir Belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu bize destek veriyor, ama aynı duyarlılığı 17 ilçe belediye başkanımızdan göremiyoruz. Bin 67 görme engelliden bahsediyorum, her belediye on Beyaz Baston alsa bin 70 Beyaz Baston eder eder. 10 Beyaz Baston hiçbir belediyeyi ne bütçe anlamında rahatsız eder ne de sıkıntıya sokar. Bu şehirde herkesin olduğu gibi görme engellilerinde eşit ve erişebilir yaşamak en doğal hakkı”. dedi.

BEYAZ BASTON YASASI İSTİYORUZ

Görme engellilerin özgürlük ve bağımsızlığının sembolü olan Beyaz Bastonun kendileri açısından büyük anlam ifade ettiğini belirten Özen “ Avrupa’nın bir çok ülkesinde Beyaz Baston yasası var, bu yasayla Beyaz Bastonun ne anlama geldiği, kriterleri, ölçüleri, boyutları daha doğrusu Beyaz Bastonu koruyan bir yasa. Ama yıllardır bu mücadeleyi yürütmemize rağmen maalesef ülkemizde bir Beyaz Baston yasası hala çıkarılmış değil. Aydın’ın 8 milletvekilinden istirhamımız bin 67 görme engelli arkadaşımıza temsilen Beyaz Baston yasası konusunda yeni dönemde çalışma yapmalarıdır.” diye konuştu.