Toplantıya Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Ahmet Karakaş ve Mine Aşçı, Söke Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyeleri Hüseyin Gündüz ve Haldun Işıklı, İmar ve Şehircilik Müdürü Müge Bayrak da katıldı.

Söke Müteahhitler Derneği üyelerinin katıldığı toplantıda Dernek Başkanı Şabettin Kara, öncelikli sorunlarının şantiye şefi bulmakta zorlanmaları olduğunu söyledi. Yapı denetim uygulama yönetmeliğinde şantiye şefi tarifinin ve şantiye şefliği yapabilecek meslek gruplarının (mimar ile inşaat, makine ve elektrik mühendisleri) belirtildiğini ifade eden Şabettin Kara; son dönemde şantiye şefi olabilecek bu meslek gruplarından kişilerin bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

İnşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların dile getirildiği toplantıda kent estetiğine yönelik olarak belediyenin de inşaat sektöründen beklentileri dile getirildi. Karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı toplantıda gerek inşaat müteahhitlerinin, gerekse belediyenin ilgili birimlerinin yaşadıkları sıkıntıların en asgari düzeye indirilmesi ve çözüm yolları bulunması konusunda görüş birliğine vardılar. 

muteahhitler-toplanti3.jpg